Să manageriezi un restaurant înseamnă de cele mai multe ori și să te implici în procesul de aprovizionare a localului cu tot ceea ce este necesar, iar procesul poate fi dificil. Pentru a-ți face munca mai ușoară este recomandat să ai o listă a produselor care nu trebuie să lipsească dintr-un restaurant, iar dacă nu încă nu ai idee care sunt aceste produse, iată câteva dintre acestea.
Huse impecabile pentru mese și scaune
Prezentarea este cea mai bună reclamă, așa că trebuie avută în vedere amenajarea restaurantului începând de la cele mai mici detalii. Pentru a oferi întotdeauna un aspect impecabil la nivel de acoperiri pentru mese și scaune, este necesară achiziționarea unor detergenti profesionali pentru Horeca. Husele nu sunt folosite doar pentru primirea zilnică a oaspeților unui restaurant, ci și în cadrul evenimentelor festive, așa că acest aspect necesită o atenție suplimentară.
Uscătoare de mâini
Băile unui restaurant trebuie să fie dotate cu uscătoare de mâini pentru a respecta normele de igienă și pentru a oferi o experiență cât mai plăcută utilizatorilor. Uscătoarele potrivite, amplasate lângă zona chiuvetelor, poate spori noțiunea de confort pe care o oferă o baie de restaurant.
Dispensere pentru role de hârtie
Hârtia folosită pentru ștergerea mâinilor nu ar trebui să lipsească, indiferent dacă baia este dotată cu uscătoare de mâini. Pentru unele persoane este important să folosească hârtia, fără a mai pierde timpul așteptând uscare mâinilor.
Dispensere pentru săpun
Săpunul este foarte important în orice facilitate în care există un flux de persoane, așa că acesta nu trebuie să lipsească. Dispenserele pot fi uzuale sau personalizate, însă vor avea nevoie de umplere ori de câte ori săpunul este consumat.
Săpun lichid
Săpunul lichid este indispensabil funcționării unui restaurant, așa că acesta trebuie să existe, sub formă de rezerve. Este de preferat ca fiecare restaurant să aibă în vedere stabilirea unor contracte cu furnizori serioși, astfel încât necesarul de săpun să fie asigurat.
Dezinfectant de mâini
În contextul unei lumi în continuă schimbare, este necesar ca dezinfectantul pentru mâini să facă parte din arsenalul oricărui restaurant. Dezinfectantul este important pentru igienizarea mâinilor, reducând astfel transferul de microbi, bacterii și virusuri, mai ales în contextul unui restaurant ce găzduiește un flux foarte mare de oameni.
Detergenți pentru suprafețe
Pentru curățarea petelor și a suprafețelor, atât la nivel de pardoseli, cât și la nivelul pereților, dar și pentru curățarea zonelor de baie și bucătărie va fi nevoie de detergenți speciali, care să nu afecteze sănătatea umană.
Dezinfectanți pentru suprafețe
Curățarea suprafețelor nu este suficientă, ci va trebui luată în considerare și igienizare acestora. Alegerea unor produse speciale pentru igienizare este un pas important în vederea asigurării unui mediu curat și sănătos.
Hârtie igienică
Așa cum este și firesc, orice restaurant trebuie să dispună de consumabile de acest tip, pentru că aceste produse țin exclusiv de igiena unui restaurant.
Coșuri speciale pentru gunoi
Printre alte produse necesare, coșurile de gunoi sunt elemente de maximă importanță. Este nevoie de o igienă riguroasă într-un local în care se servește masa, așa că dotarea cu aceste coșuri de gunoi este imperios necesară.
Detergent special pentru vase și grătare
Atunci când vorbim despre domeniul alimentar lucrurile pot deveni complicate la nivel de curățare a suprafețelor care intră în contact cu hrana. Sunt necesari detergenți speciali care să poată fi folosiți în acest context, cu zero efecte asupra organismului uman.
Un restaurant poate avea multe cerințe la nivel de igienă, însă acestea contează foarte mult pentru a le putea oferi clienților un mediu curat în care să se poată bucura de plăcerea petrecerii unui timp de calitate.
Accesoriile și consumabilele potrivite, dar și investițiile în produse calitative de consum și de amenajare vor aduce cu siguranță beneficii enorme oricărei afaceri din domeniul restaurantelor, care își orientează serviciile spre client.