Există din ce în ce mai mulți oameni care acordă o atenție deosebită aspectului danturii și pentru care a avea un zâmbet frumos și dinți albi devine o prioritate. Nu este de mirare că există o cerere tot mai mare de tratamente care să îmbunătățească culoarea smalțului. Dar cât este de sigură procedura de albire a dinților?

Se întâmplă ca după terminarea procedurii, să nu fi pe deplin mulțumit de rezultat. Ca primă reacție, vei dori să repeți tratamentul de albire sau să alegi o altă metodă. Dar nu vor apărea modificări nefavorabile ale dinților în loc să se îmbunătățească zâmbetul?

Albirea profesională a dinților nu afectează smalțul

Un mit comun este că procedura de albire dentara poate deteriora smalțul. Totuși, selectarea corectă a preparatului pentru albirea dinților și procedura efectuată sub supravegherea stomatologului exclud riscul de deteriorare a smalțului.

Medicul dentist verifică starea dinților și, în funcție de aceasta, recomandă tratarea dinților, acolo unde este necesar, și abia apoi albirea acestora. În acest fel, vor fi evitate surprizele neplăcute, precum hipersensibilitatea danturii. Condiția pentru începerea albirii este igienizarea profundă, în principal prin îndepărtarea plăcii bacteriene.

În clinicile moderne de stomatologie se folosesc întotdeauna produse de cea mai bună calitate, precum geluri și lămpi care ajută la reducerea sensibilizării, dar care aduc totuși și rezultatele dorite, unele tratamente reușind să albească dinții cu până la 8 nuanțe, în mai puțin de o oră!

Cât de des sunt recomandate tratamentele de albire dentară?

Este dificil de definit în mod clar intervalul de timp dintre tratamentele ulterioare de albire a dinților. Se presupune că cea mai sigură metodă este efectuarea unei alte proceduri după minim șase luni. Acest timp poate fi scurtat în cazuri justificate, numai după consultarea stomatologului. 

Tratamentele care mențin efectul de albire sunt, de asemenea, extrem de importante. În primul rând este vorba despre igiena orală. Pentru că sunt mai ușor de prevenit problemele dentare decât de vindecat, tratamentul profesional de profilaxie este esențial.

Produsele de albire a dinților de pe piață pot fi periculoase

Ar trebui să eviți achiziționarea unor agenți de albire dentară din magazine sau farmacii, în primul rând pentru eficacitatea lor scăzută, dar și pentru nivelul ridicat de abrazivi din compoziție. Utilizarea lor frecventă pot deteriora smalțul, pot duce la apariția hipersensibilității sau la sângerarea gingiilor. De aceea, atunci când se cumpără aceste produse de albire dentară, trebuie verificați indicatorii de abraziune radioactivă a dentinei și ai smalțului de pe prospecte.

Source