În cazul implanturilor mamare, nu există un răspuns corect. Unele femei își pot păstra implanturile mamare inițiale chiar și „pentru totdeauna”, iar unele ar putea avea nevoie de o intervenție chirurgicală de revizuire a implantului mamar la doar câțiva ani de la operația de mărire de sâni. Întrebarea când sau dacă ar trebui să îți schimbi implanturile depinde dacă ai complicații după augmentarea inițială. Însă zicala ”dacă nu este stricat, nu-l repara” pare să se aplice aici la fel de mult ca și în alte situații ale vieții.

”Dacă nu este stricat, nu-l repara”

Dacă te interesează să îți pui o nouă pereche de implanturi mamare, acum sunt disponibile mai multe opțiuni de implanturi de ultimă generație: implanturi rotunde sau anatomice, cu suprafață netedă sau texturată,  cu gel uniform sau cu sfere de silicon care oferă implantului mamar greutăți diferite sau, pur și simplu, implanturi mamare de dimensiuni diferite. Însă fii atentă la ultimul punct. 

Efectuarea unei intervenții chirurgicale de revizuire a implantului mamar doar pentru că dorești să îți schimbi dimensiunea implanturilor poate să nu fie o idee grozavă. Dacă prima operație a obținut un echilibru bun între dimensiuni și formă, s-ar putea să afectezi acest echilibru prin schimbarea unui factor cheie care l-a făcut să funcționeze prima dată. Cu siguranță nu dorești să fii supusă unei intervenții chirurgicale în care rezultatul ar putea înrăutăți lucrurile. Din nou, dacă nu ai probleme cu implanturile mamare, atunci nu le schimba.

Ce este important de știut este că chiar dacă implanturile sunt de generație trecută, nu există niciun motiv pentru a le înlocui după un anumit număr de ani. La fel ca o mașină veche care funcționează bine, este posibil să ai noroc și să te bucuri de implanturile tale mai mult timp decât alte persoane cu implanturi noi.

Motive pentru chirurgia de revizie a implantului mamar

Pot exista mai multe motive pentru care ai avea nevoie să îți schimbi implanturile mamare prin efectuarea a ceea ce se numește operație de revizuire a implantului mamar:

Implantul mamar cu soluție salină s-a dezumflat.

Dacă ai implanturi saline și experimentezi o diferență semnificativă în dimensiunea sânilor, aceasta se datorează probabil unei rupturi în învelișul de silicon sau a unei scurgeri în valvă. Reține că acest lucru este complet inofensiv, însă trebuie rezolvat imediat. Ai putea să înlocuiești implantul dezumflat sau să schimbi ambele implanturi în cazul în care acestea sunt mai vechi și mai greu de egalat. Sau ai putea opta pentru implanturi mamare cu silicon. În orice caz, operația de revizuire va dura mai puțin decât o augmentare mamară.

Implantul mamar cu silicon s-a rupt.

Acest lucru este mai greu de detectat decât o ruptură de implant cu soluție salină, deoarece siliconul rămâne pe poziții chiar și în cazul unei rupturi. Nu se va deplasa în alte părți ale corpului și nici nu va reacționa cu țesutul sau nu va fi absorbit. Cu toate acestea, FDA recomandă RMN la fiecare 2-3 ani după intervenţia de implanturi cu silicon pentru a te asigura că nu s-au rupt. Dacă ai o ruptură, este recomandat să efectuezi o intervenție chirurgicală de schimbare a implantului pentru a-l înlocui pe cel defect. 

Țesutul cicatricial din jurul implantului s-a îngroșat și se simte inconfortabil.

Ori de câte ori un material străin este introdus în corpul nostru, acesta răspunde formând un țesut cicatricial în jurul său. Implanturile mamare nu diferă, iar acest lucru este complet natural. Cu toate acestea, în unele cazuri, acest țesut cicatricial se poate îngroșa și / sau contracta, făcând implantul să se simtă prea ferm și inconfortabil. Termenul tehnic pentru aceasta este contractura capsulară. Dacă implantul începe să doară sau să se simtă inconfortabil, contractura capsulară ar putea fi motivul. Ar trebui să programezi o consultație la medicul chirurg pentru a fi evaluat.

La clinica Be Perfect, chirurgia cosmetică este mai mult decât o îmbunătățire a înfățișării.

Source