Agitația vieții de zi cu zi te poate face să trăiești într-un stres constant. Anxietatea este un mecanism natural de adaptare, care vă determină să fiți în alertă în fața unor situații care vă pot dăuna. Atunci când starea se intensifică, provocând neliniște și nesiguranță, aceasta trebuie combătută. Uneori, în momentele în care trebuie să vă relaxați, puteți apela la medicina convențională pentru a putea scăpa de tensiune. Tratamentul pentru anxietate necesită însă o abordare multidimensională. Astfel, există câteva metode naturale de calmare care au același efect și care reușesc să combată anxietatea și să ajute la tratarea unor tipuri de depresie.

Iată, așadar, 5 metode ușoare pentru a combate anxietatea și atacurile de panică

  1. Faceți sport zilnic

Când practicați activități fizice, corpul produce un neurotransmițător numit serotonină. Serotonina este cunoscută în știință drept hormonul fericirii și al bunăstării, datorită efectului pe care acesta îl are asupra dispoziției oricărei persoane.

Este un fapt știut că oamenii care se simt bine cu viața lor sunt mai puțin susceptibili la a avea anxietate. Așadar, menține-ți corpul în mișcare prin practicarea unui sport, prin antrenamentele cu greutăți, dans, alergare sau orice alt exercițiu.

  1. Consumați alimente sănătoase

Mult mai mult decât menținerea corpului în formă, o dietă sănătoasă este corelată direct cu prevenirea diferitelor boli și complicații, inclusiv a anxietății. A mânca preferențial alimente proaspete, dar mai ales neprocesate, este benefic pentru lupta împotriva simptomelor de anxietate.

Eliminați din alimentația zilnică consumul consecvent de alcool. Acesta provoacă dereglări în eliberarea substanțelor creierului care sunt responsabile pentru controlul emoțional, crescând astfel vulnerabilitatea la atacurile de anxietate.

  1. Utilizați aromaterapia pentru a vă relaxa

Ați auzit de aromaterapie? Această tehnică naturală capătă importanță datorită beneficiilor pe care le oferă folosind aromele diferitelor uleiuri esențiale pentru a stimula diferite părți ale creierului.

Uleiurile de bergamotă, lavandă și lămâie, printre altele, sunt legate de tratamentul anxietății. Pentru a le utiliza, aplicați o cantitate mică pe încheieturile mâinilor. sau adăugați esența în difuzoarele de aromaterapie.

  1. Suplimentați-vă alimentația cu magneziu

Magneziul este un nutrient fundamental pentru organism ce îndeplinește funcții multiple. Este, de asemenea, un remediu natural excelent pentru anxietate. Acesta ajută la relaxarea mușchilor și acționează și asupra sistemului nervos, pe lângă promovarea reducerii simptomelor de anxietate.

Poate fi obținut prin intermediul consumului de alimente potrivite, dar suplimentul de magneziu este cel mai recomandat pentru a asigura aportul zilnic corect.

  1. Încercați suplimente naturale

            Uleiul de canabis este un supliment ce devine din ce în ce mai popular, în parte datorită cercetărilor emergente care sugerează că poate ajuta la scăderea nivelului de anxietate.

Mușețelul este o plantă medicinală bine cunoscută, folosită încă din antichitate în scopuri medicinale, dar nu numai. S-a constatat că  mușețelul are un efect antiinflamator și sedativ. Astfel, o simplă ceașcă de ceai de mușețel este o modalitate ideală de a încheia ziua pentru a garanta relaxarea necesară somnului de noapte. Există și alte remedii naturale pentru anxietate precum uleiul de eucalipt sau suplimentele cu lecitină. Putereaplantelor.ro are o selectie variată de astfel de suplimente la prețuri accesibile potrivite oricui.

            Acestea fiind spuse, dacă simptomele nu trec în ciuda eforturilor depuse, este bine să consultați un medic pentru a remedia problema.

Sursă foto: Shutterstock.com

Source