Pentru că existau câțiva care credeau în tot felul de prostii și le propagau mai departe, am întrebat Agenția de Sport (echivalentul Ministerului Sportului) care este situația cu Certificatul de Identitate Sportivă (CIS) pe care nu-l înțelege nici măcar Radu Naum.

Așa cum era de așteptat, Steaua nu și-a întrerupt niciodată secția de fotbal. Iată ce ne-au răspuns:

  1. Secția pe ramura de sport – fotbal – a figurat neîntrerupt pe Certificatul de Identitate Sportivă al Clubului Sportiv al Armatei Steaua București de la obținerea CIS-ului până în prezent.
  2. Secția pe ramura de sport – fotbal – nu a fost radiată vreodată din Certificatul de Identitate Sportivă al Clubului Sportiv al Armatei Steaua București.
  3. Un club sportiv poate menține o secție inactivă pentru o perioadă de timp în situația în care nu se mai organizează activități sportive în ramura de sport respectivă, urmând ca, ulterior, odată cu remedierea factorilor care au dus la inactivitatea secției, clubul sportiv să își poată relua activitatea respectivă.
  4. O secție pe ramura de sport nu poate deveni inactivă definitiv. Ulterior, odată cu remedierea factorilor care au dus la inactivitatea secției, clubul sportiv își poate relua activitatea în ramura de sport respectivă, dacă se dorește continuarea acelei activități.
  5. Secția pe ramura de sport se poate reînființa în orice situație în care este radiată din Certificatul de Identitate Sportivă, cu respectarea prevederilor Art. 12 din Hotărârea Guvernului nr. 884/2001 pentru aprobarea Regulamentului de punere în aplicare a dispozițiilor Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000.

O secție pe ramura de sport poate fi radiată din CIS numai la solicitarea expresă a clubului respectiv!

Source