1. Programarea la examenul teoretic se face din timp

Chiar daca suna evident, programarea trebuie sa fie facuta in timp, astfel incat elevul sa se asigure ca are loc in ziua in care vrea sa sustina testul. Pentru ca tot mai multe persoane se inscriu pentru examenul de permis, locurile au tendinta sa se ocupe rapid si in cazul in care elevul nu este programat e posibil sa nu poata intra la examen.

2. Invatarea din materiale corespunzatoare

Pentru a trece examenul de permis, elevul trebuie sa raspunda corect la 22 de intrebari din 26. In cazul in care au fost gresite 5 intrebari, elevul va trebui sa repete proba teoretica si va primi calificativul respins. Vestea buna este ca a aparut cartea de legislatie rutiera 2021 din care fiecare persoana inscrisa la scoala de soferi poate invata pentru acest examen, astfel incat sa se asigure ca va obtine cele mai bune rezultate.

3. Atentie la intrebarile cu raspuns multiplu

Examenul pentru permis este format din 26 de intrebari cu raspuns unic sau multiplu. Testele nu sunt configurate in asa fel incat sa mentioneze tipul de raspuns pe care va trebui sa il dai si de aceea este recomandat sa fii atent pentru a nu bifa incomplet raspunsul. Alegand o carte scoala de soferi 2021 foarte buna si actualizata, vei sti deja toate aceste informatii si iti vei da seama care este raspunsul potrivit si cate raspunsuri sa alegi. Daca la unele intrebari raspunsul este unic, la altele poti bifa doua sau trei variante, dar exista si situatii in care toate variantele sunt corecte.

4. Citirea intrebarilor cu atentie

Foarte multe greseli care pot determina esecul la examenul de permis, la proba teoretica, sunt facute din neatenie. Majoritatea cursantilor citesc intrebarile doar pe jumatate sau se uita doar la imagini atunci cand intrebarile sunt cu exemple, isi aduc aminte un raspuns pe care l-au dat cand rezolvau chestionare si nu mai citesc nici macar variantele de raspuns. Uneori se intampla ca variantele sa aiba ordinea raspunsurilor la fel ca cea din chestionare, dar alteori se intampla sa fie amestecate raspunsurile sau chiar sa fie pusa alta intrebare pe aceeasi imagine, caz in care varianta va fi gresita.

5. Se recomanda invatarea logica a informatiilor pentru examen

O alta recomandare a specialistilor este invatarea logica a tuturor notiunilor pentru examenul de permis. Prin invatare logica se intelege citirea si memorarea informatiilor din Codul Rutier din carti actualizate, asa cum este si Noul Cod Rutier 2021 pe intelesul tuturor. Cursantul va trebui sa parcurga cartea de legislatie ori de cate ori este nevoie pentru a intelege toate informatiile importante din ea. Este recomandat sa fie cumparate carti asa cum este si cea anterior mentionata pentru ca explica in limbaj normal, pe intelesul tuturor persoanelor, parti din legislatie, care altfel sunt expuse intr-un limbaj specific pe care foarte multe persoane nu il pot intelege. Invatand din cartea deja mentionata, indiferent de nivelul de pregatire al cursanului, informatiile sunt accesibile si sunt sustinute de exemple, astfel incat sa fie usor de procesat si de sedimentat pe termen lung.

Persoanele care tin cont de toate aceste recomandari, au mai multe sanse sa promoveze examenul de permis intr-un timp extrem de scurt si sa obtina rezultatele dorite. Este foarte important de mentionat faptul ca este bine ca pregatirea sa inceapa cu studiul teoretic si nu cu chestionare pentru ca altfel va fi incurajata memorarea mecanica a tuturor informatiilor. Daca aceste informatii nu sunt sedimentate pe termen lung, elevul va avea unele probleme in momentul in care va trece examenul si va trebui sa conduca pe sosea, alaturi de toti ceilalti participanti la trafic si va trebui sa respecte prevederile Codului Rutier.

Source