Cei mai multi oameni presupun ca mutarea dintr-un apartament se poate face cu usurinta pe cont propriu, deoarece apartamentele au de obicei mai putine lucruri decat o casa. Angajarea profesionistilor in mutari poate parea inutila, dar exista o varietate de obstacole diferite pe care le poti intampina in tot acest proces, obstacole pe care le poti ocoli daca apelezi la specialisti.

Daca locuiesti intr-un apartament si planuiesti sa iti schimbi locuinta, iata 4 motive pentru a lua in considerare contactarea unei companii de mutari:

​1. Economisesti timp.

Mutarea dintr-un bloc de apartamente, fie singur, fie cu ajutorul prietenilor, poate dura mult timp. Nu este distractiv pentru nimeni sa transporte o canapea prin scara blocului, sa o coboare cu liftul (daca este norocos) sau pe scari si sa faca rost de un vehicul suficient de incapator pentru a o duce la noul domiciliu.

Doar transportarea tuturor lucrurilor pe care le ai poate dura o zi intreaga (sau chiar mai mult), ceea ce poate fi extrem de epuizant.

Apeland la ajutorul unor specialisti in mutari, numarul de drumuri pe care trebuie sa le tot faci de la apartament la masina si apoi la noua locuinta este redus, ceea ce inseamna mai putin timp irosit. Fiind ajutat de specialisti, toata aceasta treaba va dura doar cateva ore, ceea ce iti ofera mai mult timp si flexibilitate pentru a incepe despachetarea.

​2. Economisesti bani.

O conceptie gresita pe care o auzim frecvent este aceea ca angajarea profesionistilor in mutari este foarte costisitoare. In realitate, apeland la o firma de relocari, poti de fapt sa economisesti bani. Daca iei in considerare costurile echipamentelor si materialelor de impachetare, combustibilului, inchirierii camioanelor, etc., angajarea unor profesionisti in mutari poate fi o optiune mai buna pentru tine.

Mai mult decat atat, in timpul unei mutari, risti sa iti deteriorezi lucrurile sau chiar sa le distrugi in totalitate. Profesionistii in mutari sunt experimentati si calificati, ceea ce inseamna ca bunurile tale vor fi manevrate si transportate in deplina siguranta.

​3. Nu ai nevoie de echipament adecvat.

Majoritatea oamenilor nu au echipamente profesionale de mutari depozitate in casa. Colaborand cu o forma de mutari, ai garantia ca vei avea la dispozitie toate echipamentele si materialele de impachetare de care ai nevoie. In plus, specialistii in mutari dispun chiar si de lift exterior pentru a-ti scoate mobila care nu ar putea sa incapa pe usa sau sa fie manevrata prin scara blocului.

De asemenea, profesionistii cunosc cele mai bune practici pentru ambalarea bunurilor si mutarea lor in siguranta. Daca ai articole mai neobisnuite care nu pot fi impachetate intr-o cutie, ei te vor ajuta sa ai grija de ele.

​4. Ai parte de ajutorul unor oameni cu experienta vasta in mutari.

Intr-un proces de mutare, este usor sa te ranesti, chiar daca ai o conditie fizica buna. Daca insa apelezi la specialisti, nu te vei mai supune acestui risc. Profesionistii in mutari cunosc tehnici adecvate de ridicare a mobilei, stiu cum sa iti mute patul, canapeaua, televizorul si alte obiecte mari intr-o maniera eficienta si fara a-ti zgaria peretii sau podeaua.

Source