Detinerea unui magazin online a devenit un mod facil si rapid de a ajunge la publicul tinta, insa, pentru a beneficia de vizibilitate in randul utilizatorilor, nu este suficient doar sa ”existi” in online. Odată infiintat magazinul online, lipsa vizibilitatii te va determina sa faci cunostinta cu termeni ca ”optimizare SEO”, ”pozitionare SERPs”, ”Analytics”, ”Organic Search”, ”Organic Results”, ”Paid Ads / AdWords”, ”PPC” etc.

Termenii tehnici specifici si lipsa rezultatelor asteptate te vor face sa te indoiesti de decizia luata si sa te intrebi de ce unele site-uri se pot bucura de succes si tu nu. Secretul consta intr-un cumul de factori, iar unul dintre cei mai importanti este reprezentat de nivelul de optimizare SEO al site-ului tau.

De ce e esentiala optimizarea SEO in dezvoltarea afacerii tale?

Search Engine Optimization (SEO) reprezinta procesul de optimizare a unui site pentru motoarele de cautare. Mai exact, prin intermediul acestui proces, se urmareste imbunatatirea continutului site-ului tau, astfel incat acesta sa fie vizibil si sa ajunga sa ocupe cele mai bune pozitii in rezultatele de cautare pentru anumite cuvinte cheie sau expresii cheie.

Pentru o intelegere mai facila a modului de functionare, putem lua drept exemplu site-ul unei agentii de turism. In vederea atingerii obiectivului stabilit, specialistii SEO vor efectua o serie de analize, iar apoi vor reface si imbunatati arhitectura de link-uri a site-ului, in functie de cuvintele si expresiile cheie identificate. Totodata, specialistii vor optimiza continutul paginilor site-ului si vor realiza articole care vor face trimitere, prin link-uri, catre site.

Expertii in optimizare SEO analizeaza competitorii

Intreaga activitate din mediul online se raporteaza la concurenta. Cu cat competitorii tai directi beneficiaza de o reprezentare mai buna in online, cu atat va trebui sa-ti ”ascuti” si sa-ti rafinezi tehnicile de promovare, astfel incat sa cresti vizibilitatea afacerii tale. Daca vei apela la o agentie SEO cu experienta, asa cum este www.iagency.ro, vei avea garantia ca specialistii vor analiza frecvent competitorii pentru a gasi cea mai buna strategie de optimizare a site-ului tau.

Cresterea autoritatii site-ului

Odata cu inceperea procesului de optimizare, va creste si autoritatea site-ului tau in online. Fiecare pagina optimizata contribuie la cresterea nivelului de autoritate a site-ului si, in definitiv, al gradului de vizibilitate al acestuia. Asadar, o pagina in plus optimizata SEO se va concretiza intr-un plus de autoritate oferit domeniului.

Sanse egale de reusita

Daca detii un business, trebuie sa stii ca mediul online ofera aceleasi sanse de reusita si unui business aflat la inceput de drum, cat si unuia cu vechime indelungata. Succesul este influentat de nivelul de optimizare SEO al site-ului.

Caracteristici principale urmarite in procesul de optimizare a unui site:

  • relevanta site-ului pentru cautarile din Google (Search Queries);
  • optimizarea fiecarei pagini in functie de cei mai relevanti termeni (Keywords);
  • atragerea de referinte prin link-uri (Backlinks);
  • factori tehnici – viteza de incarcare (Page Load Speed), erori de incarcare a site-ului (Loading errors / display errors) etc.

De asemenea, in cadrul procesului de optimizare SEO, specialistii urmaresc si indicatorii de performanta si de comportament al vizitatorilor site-ului, precum:

  • numarul de vizite inregistrate comparativ cu celelalte site-uri concurente din domeniul tau de activitate;
  • durata unei vizite pe site;
  • durata unei vizite pe pagina;
  • rata de respingere (bounce rate).

Pe scurt: SEO este important, deoarece iti ajuta afacerea sa fie descoperita in vastul univers ”www.”. Un proces SEO eficient raspunde celor mai importante intrebari ale potentialilor clienti, genereaza vizite pe site si achizitii ale produselor, ceea ce se concretizeaza in cresterea veniturilor afacerii tale. Daca ai nevoie de ajutor pentru optimizarea site-ului, apeleaza cu incredere la serviciile firmei iAgency.ro – cea mai importanta agentie SEO din Romania.

Source