Cunoscutul furnizor de soluții pentru intralogistică Util SPC din Giurgiu, unic reprezentant în România al mărcilor de stivuitoare Crown și Hyundai, a înregistrat în 2020 cea mai mare cifră de afaceri din istorie, depășind pragul de 60 de milioane RON.

Avansul a venit pe fondul creșterii cererii în industria de e-commerce dar și pe fondul creșterii cererii pentru utilaje avansate tehnologic. Livrările de utilaje Crown au depășit cifra de 10 milioane RON, marile companii de logistică și retail din România fiind extrem de interesate de soluțiile inovatoare ale companiei americane.

Directorul general al companiei, Dan Voinea, ne-a declarat: „Utilajele Crown au devenit interesante pentru clienții autohtoni odată cu impunerea pe piață a micului și agilului utilaj Crown Wave. Acesta ne-a ajutat să comunicăm concret clienților români avantajele utilizării tehnologiei Crown, astfel încât cererea pentru echipamente avansate, cum ar fi reach-truckurile din gama ESR sau order-pickerele semiautonome a venit de la sine.”

În 2020, pe fondul pandemiei și al crizei sanitare, sectorul de ecommerce a crescut conform unor surse din piață cu circa 40%, ajungând să depășească valoarea de 5 miliarde RON. Acest lucru a dus la creșterea accelerată pentru echipamente performante în depozite. De asemenea, și piața de „do it yourself” a înregistrat creșteri semnificative, mulți români renunțând la concedii și preferând să meșterească diverse lucruri pe acasă. Cum marile rețele de bricolaj au, în general, și magazin online și multe puncte de vânzare offline, nevoia mișcării rapide și eficiente a mărfurilor a crescut exploziv și dinspre acest sector economic. Nu în ultimul rând, statul român a avut de gestionat cantități mari de mărfuri cerute în pandemie – măști, dezinfectanți, echipamente medicale – ceea ce a produs, și de aici, o creștere a cererii pe segmentul de intralogistică.

Primele estimări arată că piața de intralogistică a scăzut, totuși, în 2020 cu circa -10%. În general acest sector economic a fost unul privilegiat în ultimul deceniu, înregistrând mereu creșteri anuale de minim 11%. Cu toate acestea în 2019 deja se observase o tendință de stagnare, piața crescând pentru prima oară după mulți ani cu o singură cifră: doar 6%. Criza sanitară din 2020 a luat prin surprindere mulți furnizori ale căror utilaje, mai puțin performante tehnologic, sunt adaptate mai degrabă unei economii de tip industrial. Or, tocmai producția manufacturieră, alături de câteva industrii specifice (mai ales horeca) a avut de suferit masiv în 2020 din cauza restricțiilor, ceea ce a făcut ca piața de intralogistică, în ansamblul ei, să scadă. Avantajate au fost companiile care au putut furniza soluții moderne, adaptate tehnologic la noua paradigmă informațională. Creșterea Util SPC este astfel una cu adevărat remarcabilă, fiind pentru prima oară în istoria firmei când cifra de afaceri depășește pragul de 60 de milioane RON.

Pentru mai multe amănunte despre companie și produsele sale vizitați situl oficial: www.utilspc.ro

Autor: Andamira Prestcom PR

Companie de PR, advertising, media buying și marketing.

Source