Dacă v-ați întrebat vreodată de unde provin roboții, locul lor literar de naștere este Cehia. Au prins viață în imaginația unui scriitor de excepție. Cuvântul robot provine din cuvântul robota. Cuvântul robota înseamnă literalmente „muncă grea” în cehă. De asemenea, înseamnă „muncă” în slovacă, cehă arhaică și multe alte limbi slave, cum ar fi bulgară, rusă, sârbă, poloneză, macedoneană, ucraineană.

Termenul a fost inventat în vremuri în care concepte și tehnologii precum software development, RPA sau embedded erau imposibilități.

Karel Čapek a fost primul care a folosit cuvântul robot, în piesa de teatru R.U.R. în 1920. A scris o carte în jurul acestui cuvânt, dar inventatorul propriu-zis este fratele său, pictorul și scriitorul Josef Čapek. Frații au dezbătut cel mai bun nume posibil pentru eroii Rossumovi Univerzální Roboti (Roboții Universali ai lui Rossum). Josef l-a ajutat cu numele care, acum, este folosit universal.

Revenind la Rossumovi Univerzální Roboti, lucrarea a devenit rapid influentă după publicare. Și doar câțiva ani mai târziu, a fost tradusă în peste 30 de limbi.

Rossum este o fabrică care produce oameni artificiali, roboti. Sunt creaturi din carne și sânge artificiale, nu din metal și cabluri reci. Arată foarte asemănător cu oamenii și pot gândi singuri. La început, ei lucrează fericiți pentru oameni. Mai târziu, ei se răzvrătesc și reușesc să distrugă rasa umană.

Avem câteva sugestii suplimentare de lectură pentru cei mai mulți dintre vizitatorii noștri. Čapek a adoptat ulterior o abordare diferită a aceleiași teme, în Războiul cu tritonii, vă va plăcea cartea! Nu ratați The Absolute at Large (Továrna na absolutno), viziunea lui Capek asupra viitorului consumeristic.

Cyborgii au apărut în 1923, dar numai în cărți

The Clockwork Man era un cyborg, termenul a fost inventat pentru prima dată de E.V. Odle în 1923. Cartea povestește despre dispozitive implementate în capul oamenilor, care le permite deplasarea în timp și spațiu, trăind vieți satisfăcătoare, bine reglementate. Desigur, unul dintre aceste dispozitive cu ceasornic a avut o eroare, așa că un „om cu ceasornic” apare accidental în anii 1920, la un meci de cricket într-un mic sat englezesc.

Dar abia în 1972, conceptul de cyborg a atins popularitate mai largă, când romanul Cyborg al lui Martin Caidin și-a imaginat membre bionice. Ceva care astăzi este o realitate.

Robotul surogat, operat de la distanță, din 1938

Termenul de robot era foarte popular deja când Manly Wade Wellman și-a imaginat în Robotul și Doamna o descriere a roboților operați de la distanță.

Povestea este despre dragoste și roboți, deoarece imaginația scriitorului poate combina orice concepte, chiar și în 1938. Roboți surogat există deja, unii dintre ei sunt de mare ajutor, precum Inmoov Robots for Good pentru copiii spitalizați.

Din grupul AROBS, colegii de la CoSo Netherlands sunt specializați în automatizarea proceselor robotizate. Sunt roboți RPA software, dar aceștia vor munci din greu pentru eficientizare proceselor în compania dumneavoastra.

Compania AROBS are expertiză în multiple specialitati precum software development, solutii de optimzare a afacerilor, monitorizare gps, fleet management și resurse umane.

Source