– STADIONUL STEAUA E CONSTRUIT DIN BANI PUBLICI, ORICINE TREBUIE SĂ AIBĂ ACCES LA EL!Aproape toate stadioanele din România sunt construite din bani publici, nu numai Steaua.
– SUNT BANII CONTRIBUABILILOR ÎN STADION, FCSB TREBUIE SĂ JOACE PE GHENCEA!Și suporterii Stelei sunt contribuabili, iar ei nu vor ca Fcsb să joace în Ghencea.
– DAR CONTRIBUABILII FCSB SUNT MAI MULȚI DECÂT AI CESEA!Respectarea legilor și a regulamentelor de ordine interioară ale instituțiilor publice nu e concurs de popularitate.
– DAR STATUL ROMÂN PIERDE BANI DACĂ FCSB NU JOACĂ PE GHENCEA!Statul român pierde în primul rând bani pentru că Fcsb nu plătește cele 37 milioane de euro prejudiciu pentru folosirea ilegală a identității Stelei. În plus, tot statul român încasează chiria și pe orice alt stadion din București și împrejurimi.
– STADIONUL STEAUA S-AR AUTOSUSȚINE CU BANII PE CARE I-AR PLĂTI FCSB!Păi Fcsb nu plătește. După plecarea de pe Ghencea veche, au fost dați în judecată pentru 400.000 euro de la chirii și utilități neplătite. Pe Arena Națională au fost dați în judecată pentru 200.000 euro de la chirii și utilități neplătite. La baza din Berceni, tocmai li s-au tăiat gazele pentru facturi neplătite.
– DAR LOCUL FCSB E PE GHENCEA, GHENCEA E CASA NOASTRĂ!Locul Stelei e pe Ghencea, Ghencea e casa Stelei.
– DAR FCSB E STEAUA!Nu, Steaua e acea Steaua care se numește Steaua și care are palmaresul Stelei, după cum au confirmat nenumărate și repetate decizii judecătorești.
– DAR NU CONTEAZĂ CE ZICE LEGEA, LEGEA NU ȘTIE FOTBAL!Pentru Steaua, contează legea. Steaua reprezintă Armata României, care e stat de drept, unde nimeni și nimic nu e mai presus de lege – nici măcar fotbalul.
– ATUNCI DE CE NU S-A CONFORMAT CESEA ORDINULUI DAT DE PRIM-MINISTRU CA FCSB SĂ JOACE PE GHENCEA?Ordinul prim-ministrului a fost ca reprezentanții Stelei să se așeze la masa negocierilor cu Fcsb. Ceea ce s-a și întâmplat, pentru mai mult de o săptămână – timp în care reprezentanții Fcsb nu au putut îndeplini condițiile agreate de comun acord cu clubul Steaua.
– ȘI DE CE NU S-AU CONFORMAT GENERALIIDELACESEA ȘI NU AU ACCEPTAT?Pentru că oricât de ordin ar fi ordinul, conducătorii clubului trebuie să respecte în primul rând niște proceduri interne și niște regulamente de ordine interioară – inclusiv la negocieri. Aceste proceduri există oriunde în lume, la orice instituție, pentru a servi ca garanție unor momente în care șeful direct o ia razna și dezvoltă excese dictatoriale.
– DAR NU E NORMAL SĂ CERI 1 MILION DE EURO GARANȚIE CA SĂ JOCI PE UN STADION PUBLIC!Condiția cea mai importantă a fost, de fapt, ca Fcsb să renunțe definitiv la identificarea, în orice mod posibil, cu clubul Steaua. Iar garanția e perfect normală, a fost cerută și de la FRF, și de la UEFA – adevărat, mai mică, pentru că ei nu au trecut de rău-platnici și de hoți de identitate.
– DAR FCSB E STEAUA!Tocmai am explicat mai devreme că Fcsb nu e Steaua, trebuia să răspunzi de atunci, nu să schimbi subiectul atunci când discuția nu-ți mai convine.
– VOI SUNTEȚI 300 DE OAMENI LA MECIURILE VOASTRE, NOI UMPLEM STADIOANELE DE FIECARE DATĂ!Media de spectatori ai Stelei pe sezonul trecut a fost mai mare decât a multor echipe de Liga I – și de vreo 10 ori mai mare decât 300. Și nu compara un meci de-al nostru cu Metaloglobus cu unul de-al vostru cu CFR. Compară Metaloglobus cu Mioveni și Dinamo cu CFR, pentru sezonul trecut.
– DAR GHENCEA E CASA FCSB, ACOLO AM JUCAT ÎNCĂ DE LA ÎNCEPUT!Ceea ce explică de ce Fcsb nu e Steaua. Ghencea a fost construit în 1974, deci Steaua, înființată în 1947, nu avea cum să joace acolo de la început. Ori un club înființat în 2003 avea cum.
– DAR SUNTEM ATAȘAȚI EMOȚIONAL DE GHENCEA, TREBUIE SĂ JUCĂM PE GHENCEA!Atunci de ce ați părăsit Ghencea veche ca pe ultimul rebut atunci când s-a deschis Arena Națională? De ce Fcsb a plecat lăsând pagubă de 400.000 de euro? De ce nu a fost nimeni dintre voi prezent la demolarea vechiului stadion? De ce lăsați o mizerie de nedescris după voi atunci când joacă echipa națională pe noua Ghencea?
– DAR NU E NORMAL CA UN STADION NOU, MARE, PLĂTIT DIN BANI PUBLICI SĂ FIE FOLOSIT DOAR DE O ECHIPĂ CARE NU FACE PERFORMANȚĂ!Dacă ar fi fost lăsată să promoveze în Liga I, așa cum și-a câștigat două sezoane la rând dreptul pe teren, Steaua ar fi făcut demult performanță!
– DAR SUNTEȚI ECHIPĂ DEPARTAMENTALĂ, N-AVEȚI CUM SĂ JUCAȚI ÎN LIGA I!Nu există pe nicăieri oficial termenul de „echipă departamentală”. Există cluburi sportive de drept public, care sunt deținute în mod direct de o instituție a statului – și există foarte multe asemenea cluburi, care depind de ministere și, în primul rând, de primării.
– DAR LA PRIMĂRII E ALTCEVA, ACOLO SUNT BANII COMUNITĂȚII!Bani publici sunt complet aceiași și la ministere, și la primării sau prefecturi. Toate instituțiile astea sunt finanțate de guvernul central.
– DAR NU E NORMAL CA ARMATA SĂ FINANȚEZE O ECHIPĂ DE FOTBAL! Ba e foarte normal. O componentă importantă a fiecărei armate din lume este cea de educație fizică și sport. La Armata Română, s-a întâmplat ca ramura de educație fizică și sport să devină, de-a lungul timpului, una foarte competitivă pe plan mondial și să se transforme într-un club sportiv multimedaliat la cele mai importante competiții sportive – căpătând astfel un rol uriaș pentru imaginea României pe plan extern.
– DAR VORBIM DE SPORT PROFESIONIST AICI, ARMATA FINANȚEAZĂ O ECHIPĂ PROFESIONISTĂ DE FOTBAL!Păi dacă e echipă profesionistă, de ce nu e lăsată să promoveze în Liga I?
– CĂ LEGEA ZICE CĂ NU ARE VOIE SĂ PROMOVEZE O ECHIPĂ DEPARTAMENTALĂ!Ah, deci acum contează legea? Începem să o respectăm selectiv, doar când ne convine?
– E O ECHIPĂ SUSȚINUTĂ DIN BANI PUBLICI! N-AR TREBUI SĂ JOACE ÎN LIGA I!Jumătate din echipele din Liga I sunt deja susținute din bani publici – într-un procent chiar mai mare decât Steaua. Steaua are și sponsorizări private, care chiar o transformă, din punctul ăsta de vedere, într-un club mai „privat” decât multe din Liga I.
– DAR ELE SUNT ORGANIZATE CA CLUBURI PRIVATE!Ceea ce nu elimină deloc problema banilor publici – parcă asta era problema ta inițială, nu? Dar dacă asta cere Legea, atunci ne vom conforma și noi.
– ARMATA NU ARE BANI DE AVIOANE ȘI TANCURI ȘI BAGĂ BANII ÎN FOTBAL!Nu are nicio legătură bugetul pentru echipamente militare (imens) cu cel pentru activitățile cultural-sportive ale Armatei (unul minuscul, în comparație). Plus că Armata are bani de avioane și de tancuri, suntem membri NATO și dotarea forțelor noastre armate e făcută diferit acum, în mod profesionist și colaborativ internațional.
— Hai, mai lasă-mă și cu NATO și cu UE, că ne aduc în prag de război și nu ne aduc nimic bun! Nici mie nu-mi place Gigi Becali, dar fără banii lui murea tot fotbalul românesc! În plus, e un român și un bărbat adevărat, care spune lucrurilor pe nume, dă bani la săraci, face biserici, ține cu rușii și nu-i plac femeile, străinii, ăștia de altă culoare a pielii, care sunt tot mai mulți la noi în țară nu se mai poate trebuie să facem ceva, ciolacu să facă ceva, în frunte cu pesede!…
#înGhenceadoarSteaua #CeiCareNUauTrădat #spiritdeluptă #aicieSteaua #vremSteauaînA

Source