Designul interior este un subiect extrem de personal și subiectiv. Se poate argumenta că a avea la îndemână un designer/architect de interior care să ajute la planificarea, decorarea și organizarea unei case sau a unui spațiu de afaceri este un lux – la urma urmei, există o mulțime de opțiuni de do-it-yourself disponibile pentru cei care doresc să economisească bani.

Cu toate acestea, numeroasele avantaje ale angajării unui designer experimentat și talentat nu pot fi trecute cu vederea. Pentru început, a avea pe cineva cu experiență și cunoștințe poate face întregul proces mult mai ușor și mai puțin stresant decât abordarea singur a proiectului.

Designerii de interior știu să selecteze produse care nu sunt doar plăcute din punct de vedere estetic, ci și funcționale. În plus, aceștia au acces la cantități mari de resurse, cum ar fi țesături, tapet, opțiuni de mobilier etc., care altfel ar putea fi dificil de găsit.

Pretul unui designer de interior este prea mare? Sau merita pe deplin prețul practicat?

Designerii de interior sunt profesioniști care dedică mult timp, energie și resurse pentru a crea modele ideale pentru clienții lor.

Cu pregătire avansată în tehnici și principii de design, designerii/arhitecții de interior înțeleg ce funcționează pentru orice spațiu dat. Ei oferă rezultate uimitoare folosind o combinație de culoare, textură și lumină pentru a crea spații de locuit unice care ilustrează viziunea și stilul de viață al clientului lor.

Mai mult, expertiza la un design interior depășește aspectul estetic, se va asigura, astfel, că după ”creație”, în implemenare, fiecare aspect al unui proiect de design va fi gestionat eficient, de la concept până la finalizare.

Aceasta include selectarea produselor care compun conceptul, precum și supravegherea contractanților, cum ar fi producătorii de mobilă, electricienii, constructorii sau instalatorii, în timpul lucrărilor de construcție.

Contractarea unui designer/arhitect de interior pentru renovarea sau remodelarea casei poate fi o decizie poate prea scumpa?

Pe de o parte, se presupune adesea că folosirea unui profesionist va costa mai mult și va necesita efort suplimentar din partea proprietarului casei. Pe de altă parte, lucrul cu un designer/arhitect de interior poate oferi asistență neprețuită în crearea unui spațiu frumos care să răspundă tuturor nevoilor proprietarului și să-și exprime stilul personal.

Având sfatul unui designer cu experiență, acesta îți poate economisi timp și bani atât pe pe termen scurt, cât și per termen lung. Pe termen scurt, poate evita eventualele alegeri neinspirate a unor produse/materiale care să nu se potrivească în ansamblu: tapetul cu canapeaua, culoarea și modelul faianței din baie cu restul casei, masa din dinning cu scaunele, etc. Alegerile neinspirate vor fi ”tratate” în două feluri: vei dori să înlocuiești produsele cu altele pe care le consideri mai potrivite, ceea ce înseamnă bani și timp alocate din nou, sau vei trăi cu compromisul existent, dorindu-ți însă, să fi fost altfel.

În efectul pe termen lung un designer de interior intervine în alegerea potrivită a materialelor pentru zonele folosite intens, pentru a nu se deteriora rapid, cum este situația băilor în zonele de folosire intensă a apei, a contrablatului de la bucătărie în cazul în care vorbim de o familie care gătește mai mult, în alegerea sistemelor de deschidere a ușilor mobilei pentru a rezista, dar a fi și de efect, etc. 

Tot în categoria efectelor pe termen lung încadrăm și stabilierea dimensiunilor corpurilor de mobilă, de exemplu. Cum ar fi să trăiești în fiecare zi cu o canapea prea mare din cauza căreia să nu ai loc să ajungi pe terasă, cu un pat ales prea mare care să nu-ți mai permită deschiderea ușilor de la dulapul cu haine sau alegerea unui corp de iluminat pe care trebuie să-l eviți mereu să nu-l lovești pentru că nu a fost luată în considerație înălțimea camerei? 

Pentru mai multe detalii sau întrebări puteți să contactați echipa CR-Design din Bucuresti.

Source