Afla mai multe despre polistiren expandat

Majoritatea oamenilor care lucreaza in constructii si testeaza diverse produse pe proiecte sustin ca cel mai eficient produs de izolare termica este asa-numitul polistiren expandat.

Are o serie de avantaje care o fac una dintre alegerile de top pentru clientii care cauta produse de calitate:
polistiren expandat
Prin urmare, acest polistiren expandat este usor si nu va va ingreuna deloc cladirea. In plus, poate fi usor transferat, manipulat si in final asamblat.

Pentru o izolare termica de succes, specialistii in constructii folosesc polistiren expandat pentru ca munca lor sa aiba succes. Dar ceea ce nu stii este ca acest produs pe care il gasesti la Mesterul Manole poate fi folosit si pentru a izola acoperisurile, tavanele si chiar podelele cladirilor.

Care sunt caracteristicile polistirenului expandat?

Polistirenul expandat este un material usor de manevrat deoarece este usor, are proprietati izolante foarte bune si are cel mai mic cost dintre toate materialele izolatoare de pe piata.

In acelasi timp, poate fi format fara efort in forma dorita si poate fi folosit si ca material de protectie in industria ambalajelor.

Este un produs care se descompune incet si este considerat un produs poluant.

Placile din polistiren expandat, in special placile de grafit (gri), se recomanda sa fie tinute departe de razele UV ale soarelui, deoarece acestea se deformeaza si se macina si devin casante la contactul cu acestea.

In comparatie cu polistirenul extrudat, acest polistiren expandat are o permeabilitate mai buna la vapori de apa.

Cand folosim polistiren expandat?

Polistirenu expandat este folosit in multe domenii. Este deosebit de potrivit pentru planurile de izolare termica a cladirilor, inclusiv:

  • Izolarea peretelui exterior. Acest polistiren expandat este recomandat pentru izolarea exterioara din urmatoarele motive:
  1. Pentru ca termoizolatia sa fie cat mai eficienta, elementele de termoizolatie trebuie instalate spre sursa de frig, de aceea se realizeaza termoizolarea in interiorul camerei cu mai mult frig;
  2. Economisiti spatiu in interiorul casei;
  • Mai buna izolare fonica atunci cand este instalata in aer liber;
  1. In lunile sezonului rece randamentul incalzirii casei creste datorita inertiei termice a caramizilor, care nu se mai poate realiza cu izolatie interioara;
  • Izolarea peretilor interiori. Cand spatiul de izolare termica interior sau exterior este insuficient, sursa de frig adopta izolatie termica interna;

Source