INTERN

BVB scade pe un rulaj scăzut 

Indicii Bursei de Valori București (BVB) au avut scăderi în sesiunea de tranzacționare de ieri, pe un rulaj de 20,4 milioane de lei, mult sub media anuală. Indicele reprezentativ al bursei locale, BET, s-a depreciat cu 0,38%, la 12.267 de puncte. Cele mai tranzacționate acțiuni au fost cele ale OMV Petrom, Nuclearelectrica și Banca Transilvania, în timp ce Conpet s-a aflat în ex-date pentru distribuirea dividendelor. Corecții sunt așteptate pe acțiunile Transilvania Broker (TBK), Millenium Insurance Broker (MIB) și Agroland Agribusiness (AAB), fiind ex-date în privința înregistrării acționarilor pentru dividendele distribuite. (bvb.ro) 

 2P crește afacerile în primul trimestru  

2Performant (2P) a raportat o creștere de 25% a cifrei de afaceri, până la 10,4 mil. de lei, în timp ce pierderile au crescut până la 1,47 mil. de lei, față de pierderea de 1 mil. de lei înregistrată în aceeași perioadă a anului trecut. În raport este menționat că programul de Stock-Option-Plan a avut un impact de 787 mii de lei asupra profitului net. (Raport BVB) 

 Allview lansează primul autovehicul din gama proprie  

Visual Fan SA (ALW), compania deținătoare a brandului Allview, anunță că în cadrul evenimentului Bucharest Tech Week va  prezenta în premieră modelul Skywell, primul autovehicul din gama Allview AUTO, fiind 100% electric, cu o autonomie de 170 km, o cameră de 360 de grade și posibilitatea de a fi condus de la vârsta de 16 ani. Astfel, pasionații de tehnologie vor avea acces la inovațiile aduse de companie în piață. (Raport BVB) 

 Life Is Hard se întâlnește astăzi cu investitorii 

Astăzi, 25 mai, va avea loc întâlnirea Life Is Hard (LIH) cu investitorii. Evenimentul difuzat live începe la orele 18 și va fi moderat de Irina Anghel, Manager al Departamentului de Consultanță Corporate al Goldring, iar speakerii vor fi Cătălin Chiș – Președinte al CA & CEO și Gabriela Blaj – COO. Participanții vor avea oportunitatea de a interacționa în direct cu reprezentanții LIFE IS HARD, cărora le pot adresa întrebări în cadrul unei sesiuni dedicate de Q&A. 

 Hidroelectrica – din iunie la BVB 

Directorul General al Bursei de Valori București, Adrian Tănase, a declarat în cadrul Forumul Energiei că cel mai probabil IPO-ul Hidroelectrica se va desfășura în luna iunie și, în plus, este de părere că nu există semnale care să indice o posibilă amânare a ofertei. De reținut că Guvernul României și-a asumat va lista acțiunile Hidroelectrica la Bursa de Valori București până la sfârșitul primului semestru al acestui an, conform PNRR. (Surse: Financial Intelligence; Economedia.ro) 

EXTERN

Discuțiile de la Casa Albă pun presiuni asupra pieței 

Principalii indici de pe Wall Street au încheiat în scădere miercuri, în condițiile în care discuțiile dintre Casa Albă și reprezentanții republicani privind ridicarea plafonului de îndatorare al SUA s-au prelungit fără un acord. Aceste întârzieri ale unui acord pun presiuni asupra pieței, pe măsură ce ne apropiem de termenullimită de 1 iunie. (Investing.com) 

 UiPath raportează îmbunătățiri ale afacerilor  

Acțiunile UiPath (PATH) au scăzut cu aproximativ 9% în sesiunea after-hours, după publicarea raportării trimestriale. Compania, care este un lider în domeniul de automatizare a întreprinderilor, a raportat venituri de 290 mil. dolari, marcând o creștere de 18% față de aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce a reușit să reducă pierderile la 31 mil. dolari, în comparație cu 122 mil. dolari înregistrate în urmă cu un an. De asemenea, compania și-a ridicat previziunile pentru întregul an pe partea de profitabilitate, însă previziunile pentru vânzări au dezamăgit ușor investitorii, cauzând scăderi în sesiunea after-hours. (Investing.com) 

 Nvidia atinge noi maxime istorice după raportarea trimestrială  

Nvidia (NVDA) a raportat miercuri rezultatele primului trimestru pentru anul fiscal 2024, cu o prognoză mai mare decât se aștepta, ceea ce a dus la o creștere a acțiunilor cu 25% în tranzacțiile extinse. Compania a raportat vânzări de 7,19 mld. de dolari, peste așteptările analiștilor de 6,52 mld. de dolari și un profit pe acțiune de 1,09 dolari, față de 0,92$/acțiune estimat. CEO-ul Jensen Huang a declarat că firma a înregistrat o cerere în creștere pentru produsele sale pentru centre de date. (CNBC.com) 

 

Source