Este normal sa te asiguri ca bunurile si proprietatile tale se afla mereu in siguranta, iar una dintre cele mai eficiente metode este reprezentata de folosirea unor camere de supraveghere. Atat cei care deja le folosesc, cat si expertii in securitate dau asigurari referitoare la utilitatea acestora.

Iata ce detalii trebuie sa cunosti, inainte de a lua o astfel de decizie! Ele se refera la valoarea investitiei, la conditiile in care pot fi montate aceste dispozitive si la diferite precautii care tin cont de legislatia in domeniu.

Montaj camere supraveghere: pret pentru variantele analogice

O prima categorie de produse este reprezentata de camerele analogice, perfecte pentru momentele in care nu te afli acasa, deoarece sunt capabile sa ofere imagini de inalta calitate atat ziua, cat si noaptea.

Pentru montaj camere de supraveghere, ca pret, ai la indemana numeroase optiuni, capabile sa se adapteze oricarui buget pe care il ai la dispozitie. De exemplu, cu numai 85,56 de lei poti cumpara un produs OEM NBD-42FDP 4 in 1, de 2 megapixeli, cu carcasa din plastic si cu un meniu care ofera posibilitatea de comutare intre tipurile de semnal de iesire.

Pe de alta parte, exista varianta de a investi intr-un produs mai scump, precum Dahua IP Speed Dome SD60430U-HNI. Disponibil la pretul de 7 092,66 de lei, are 4 megapixeli, este dotat cu carcasa din metal, cu functii audio si smart.

Montaj camere de supraveghere: pret pentru variantele IP

Camerele IP sunt cele mai performante solutii disponibile in acest moment pe piata, din punctul de vedere al calitatii imaginii si al functiilor de care dispun. Cu toate acestea, pretul nu este exagerat, ci – datorita accesibilitatii noilor tehnologii – adaptat puterii de cumparare din Romania.

Unul dintre cele mai accesibile produse este Camera Home Use PXW IPH-03M, Cube, de 0.3 megapixeli. Dispozitivul este ideal pentru utilizarea in casa sau in birou. Camera trebuie conectata la internet printr-un router si este disponibila atat pentru iOS, cat si pentru Android. Exista posibilitatea efectuarii unor reglaje pentru contrast si luminozitate, iar imaginile sunt salvate direct in aplicatie.

Din categoria superioara de preturi face parte produsul Dahua IPC-HDBW8242E-Z4FR IP AI Dome Starlight, de 2 megapixeli, cu inteligenta artificiala, dotat cu lentila varifocala motorizata de 8 pana la 32 de milimetri. Se remarca prin carcasa din metal si prin functii audio, dar si All Face capture, Face Attributes si Face Recognition.

Precautii si indicatii legislative

Odata ce te-ai lamurit ce presupune un montaj camere de supraveghere pret, trebuie sa cunosti si alte detalii esentiale. In Parlament au fost adoptate mai multe legi referitoare la sisteme de supraveghere video. Ele pot fi folosite pentru prevenirea si combaterea savarsirii infractiunilor, precum si pentru realizarea unor interese legitime, cu conditia sa nu prejudicieze drepturile si libertatile fundamentale sau interesul persoanelor vizate.

Trebuie sa stii ca toate persoanele ce pot fi surprinse de camerele tale de supraveghere trebuiesc informate cu privire la acest aspect. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este printr-un afis pe care scrie „Atentie, supraveghere video!“.

Odata informat despre montaj camere de supraveghere, ca pret si precautii necesare, nu iti ramane decat sa iti stabilesti bugetul si sa alegi dispozitivul potrivit pentru nevoile tale.

Source