Atunci când te bucuri de funcționalitățile unui laptop, trebuie să știi că acesta presupune și niște reguli pe care trebuie să le respecți pentru a nu impacta în mod negativ durata sa de viață. 

Totodată, este important să respecţi specificaţiile tehnice şi, în cazul în care ceva nu merge bine, să te adresezi unui service specializat care te poate ajuta să remediezi problema.

Cum îți întreții laptopul

Orice dispozitiv la care lucrezi sau îl utilizezi în interes personal are nevoie de întreținere. Curățarea frecventă (cel puțin o dată la câteva luni sau de fiecare dată când ceva nu merge bine) îți asigură buna funcționare a acestuia pe viitor.

Atunci când dispozitivul se încălzește, răspunde greu la comenzi, i se blochează imaginea şi ventilatorul se porneşte mereu, înseamnă că laptopul tău are nevoie de o curățare la un service laptop Bucuresti.

Astfel, intervenţia unor specialiști este obligatorie în vederea curăţării temeinice a ventilatorului, radiatorului şi sistemului de răcire. De asemenea, o curăţare presupune:

  • curățarea sistemului de răcire;
  • curățarea carcasei interioare;
  • înlocuirea pastei termoconductoare;
  • recondiționarea ventilatorului, dacă este cazul.

Avantajul e că această operațiune nu durează mult (1-2 ore) și se poate face pe loc, în funcție de disponibilitatea specialiștilor.

Rescrierea Bios-ului

Bios-ul este o componentă software a laptopului care face legatura dintre partea hardware și sistemul de operare. Ca orice program, BIOS-ul trebuie actualizat.

Acesta ajută la:

  • Creșterea performanțelor computerului;
  • Remedierea unor erori critice;
  • Adăugă suport pentru noile procesoare și alte echipamente hardware;
  • Remedierea problemelor în cazul unei funcționări defectuoase a calculatorului sau a unei infecții cu un virus.

Cum îți dai seama că este o problemă cu Bios-ul?

Dacă întâmpini una dintre aceste situații, vei ști că ai nevoie de o rescriere Bios:

  • Laptopul pornește, dar nu afișează nimic;
  • La conectarea încărcătorului, laptopul nu se alimentează, nu încarcă bateria și nici nu pornește;
  • În timpul rulării sistemului de operare, îți apar diverse erori legate de Bios sau o altă componentă incompatibilă cu sistemul de operare a laptopului.

În așa cazuri este necesară o rescriere Bios. Rescrierea constă în dezasamblarea laptopului, dezlipirea cipului de pe placa de baza și scrierea lui pe un programator specializat, cu versiunea de Bios modificată corect sau cea recomandată de un programator.

Dacă îți dorești o curăţare laptop efectuată corect sau de o rescriere BIOS, este nevoie să apelezi la o echipă de specialişti. Doar așa vei avea parte de o diagnosticare rapidă, dar şi de servicii eficiente ca să îți poți recupera laptopul chiar în acea zi.

Source