Placa de dezvoltare permite realizarea unor aplicații cu o gamă largă de protocoale wireless. Suportă Bluetooth Low Energy și toate caracteristicile Bluetooth 5, inclusiv Long Range iar protocoalele de rețea Mesh precum Bluetooth mesh, Thread și Zigbee pot fi rulate concomitent cu Bluetooth LE, permițând telefoanelor inteligente să pună în funcțiune, să configureze și să controleze nodurile rețelei. Sunt acceptate și protocoalele proprietare NFC, ANT, 802.15.4 și 2,4 GHz.

Kitul este livrat împreună cu o antenă NFC care permite rapid testarea perifericului NFC-A cu eticheta NRF5340. Pe placă de bază se regăsește și un depanator SEGGER J-Link care permite programarea și depanarea completă atât a nRF5340, cât și a componentelor externe. Conectorii și soclurile de pe marginea dispozitivului permit accesul la toate interfețele analogice și digitale precum și pinii generali de intrare/ieșire. Kitul este compatibil din punct de vedere hardware cu Arduino Uno Rev3, ceea ce înseamnă că poate fi ușor interfațat cu plăcile de expansiune deja existente.

Placa dispune și de patru butoane și patru LED-uri pentru testarea aplicațiilor, toate fiind programabile de către utilizator. O memorie externă este deja montată pe placă și este conectată la perifericul QSPI de 96 MHz din nRF5340 SoC. Placa este alimentată de obicei prin USB, dar poate fi alimentată și prin intermediul unei game extinse de tensiuni de intrare externe, în intervalul 1.7 – 5.0 V. În plus, pe lângă posibilitatea de alimentare prin USB și sursa externă, aceasta include și un suport pentru baterie CR2032 și un conector de baterie Li-Po, utile pentru testarea pe teren. Sursa de alimentare dorită este selectată prin intermediul comutatorului denumit „sursă de alimentare nRF” iar consumul de curent poate fi monitorizat utilizând pinii de măsură dedicați.

nRF5340 poate fi utilizat într-o gamă largă de aplicații cu comunicație fără fir pentru domeniul industrial, domeniul medical, case inteligente sau monitorizarea utilajelor de pe teren. Placa se regăsește în oferta Aurocon COMPEC cu Nr. stoc. RS: 196-3900 și cod de producător: nRF5340-PDK. Pentru a afla mai multe informații despre alternativele existente pe piață dar și despre produsele compatibile cu nRF5340 va rugăm accesați ro.rsdelivers.com.

Source