Tabla cutata este un produs foarte versatil, care se distinge prin posibilitatile multiple de intrebuintare pe care le ofera si, in plus, reprezinta o alegere excelenta din punct de vedere al pretului.

Ce avantaje prezinta tabla cutata?

In prezent, tabla cutata este cel mai des utilizata cand vine vorba de acoperisul unei cladiri, datorita numeroaselor avantaje de care dispune.

In primul rand, acest material se monteaza mult mai usor si repede de catre echipa de specialisti, deci nu va trebui sa asteptam perioade foarte mari de timp.

Avand in compozitie o proportie foarte mare de zinc, tabla cutata nu rugineste, chiar daca este expusa constant factorilor de mediu, precum umezeala si radiatiile solare.

Dat fiind faptul ca nu rugineste, nu va trebui inlocuita des, ceea ce reprezinta o investitie inspirata.

Greutatea redusa a tablei cutate este benefica, deoarece se poate transporta cu usurinta si nu va ingreuna nici structura acoperisului. O tabla ce are densitatea crescuta nu face decat sa provoace in timp unele deformari.

Nu trebuie sa ne mai facem griji ca tabla  nu se potriveste din punct de vedere al nuantei cu restul elementelor casei, deoarece se regaseste intr-o gama foarte variata de culori, deci se integreaza cu usurinta in orice stil.

In ceea ce priveste pretul tablei cutate, putem spune ca este unul avantajos in comparatie cu alte tipuri de materiale. Este foarte cunoscut faptul ca aceasta tabla cutata are un raport pret-calitate excelent.

Din punct de vedere estetic, tabla este conceputa in modele simpliste, dar de efect, care nu creeaza acea senzatie de produs de calitate inferioara.

Forma tablei permite stocarea colilor una peste cealalta, deci nu ocupa mult spatiu atunci cand sunt transportate.

Chiar si proiectantii cladirilor recomanda acest model de tabla, datorita proprietatilor tehnice. Versatilitatea este cuvantul ce caracterizeaza tabla cutata, deoarece se poate folosi atat pentru case, cat si pentru spatii industriale.

Stratul de zinc ce se gaseste la exteriorul ei are rolul de a o proteja impotriva agentilor corozivi. Denumirea de tabla cutata vine de la faptul ca are niste onduleuri paralele pe suprafata sa.

Iata cum se face montajul tablei cutate

Panourile de tabla cutata se produc pe comanda, cu lungimea dorita. Daca totusi este cazul sa o debitezi, foloseste un foarfece special. Panourile pot fi produse de la 50cm pana la 12 m lungime.

Prinderea se va face pe partea inferioara a profilului. Montarea se incepe de la baza acoperisului. Foile de tabla cutata vor fi prinse fiecare dintre ele cu cate un element de asamblare pe fiecare cuta in parte. Dupa prinderea unei foi de tabla cutata trebuie sa se execute imediat prinderea ei laterala de foaia care a fost montata anterior.

Distanta dintre sipcile pe care urmeaza a fi montata tabla cutata poate varia intre 30-80 cm in functie de grosimea tablei si inaltimea cutei. Pentru prinderea pe cuta, foloseste suruburi autofiletante, iar pentru prinderea foilor intre ele, foloseste nituri oarbe.

Atentie! Chiar daca montarea unui acoperis cu tabla cutata nu este dificila, se recomanda folosirea unei echipe profesioniste, mai ales daca vorbim de cladiri inalte sau proiecte ample, cu suprafete foarte mari. Este foarte important ca acoperisul sa fie montat eficient.

Concluzionand, tabla cutata este o alegere inspirata in domeniul materialelor de constructie, datorita eficientei de care da dovada. Ea are atat un design placut, cat si o rezistenta foarte buna in timp, tocmai de aceea este in topul preferintelor utilizatorilor, fiind utilizata indiferent de tipul de constructie.

Arco Trust Steel Tg Neamt comercializeaza o gama variata de profile metale, printre care se afla si table de diferite dimensiuni. In stoc poti gasi tabla LBC, LBR, cutata zincata, cutata zincata, tabla aluminiu. Pentru alte tipuri de table acceseaza www.arcotrust.ro!

Source