Te regăsești în acest scenariu? Este perfect normal.

De aceea ți-am pregătit câteva soluții practice care să te ajute să valorifici spațiul din locuința ta într-un mod eficient!

Optează pentru un mobilier multifuncțional

Folosești câte o piesă de mobilier diferită pentru fiecare activitate sau nevoie de depozitare din locuința ta? Mobilierul poate să-ți „fure” mult spațiu dintr-o încăpere și să-ți dea senzația că o cameră este prea mică.

Mobilierul multifuncțional este conceput astfel încât să îndeplinească mai multe nevoi din locuință, inclusiv să te ajute în depozitarea eficientă a obiectelor personale.

Utilizează din plin spatele ușilor

De obicei, oamenii folosesc mai mult ușa de la baie, unde montează agățători pentru prosoape, halate de baie etc. Dar nu multe persoane folosesc această tehnică de depozitare și cu alte uși din locuință, de exemplu cu ușa de la dormitor.

Toate ușile din locuință oferă un spațiu valoros de depozitare, mai ales dacă locuiești într-o garsonieră sau un apartament cu o cameră. De exemplu, poți folosi partea din interior a ușii de la bucătărie pentru a monta un raft de condimente, pentru a agăța prosoapele de bucătărie sau alte obiecte esențiale de curățare.

Construiește un spațiu de depozitare incorporat în pereți

Profită la maxim de fiecare spațiu din casă, chiar și de cel din pereți! Această soluție de depozitare este mai complexă decât cele amintite anterior deoarece va trebui să incorporezi rafturi de la podea până la tavan într-un perete. Chiar dacă această acțiune poate dura mai mult timp, o să vezi cât de mult spațiu din locuință vei avea disponibil pentru alte activități.

Schimbă dulapul de haine din dormitor

Dacă ai deja un dulap de haine în dormitorul principal, dar nu crezi că este îndeajuns de încăpător pentru nevoile tale, atunci înseamnă că a venit momentul să-l schimbi. Poți să alegi un alt șifonier pentru dormitor care să îndeplinească criteriile de înălțime și lățime în funcție de dimensiunea camerei, dar care să aibă caracteristici suplimentare pe care le poți folosi pentru valorificarea spațiului limitat din dormitor.

Utilizează rafturi de perete/plutitoare

În loc să achiziționezi o noptieră obișnuită sau o bibliotecă masivă, poți încerca piesele de mobilier plutitoare, care sunt prinse în perete. Dacă găsești o noptieră sau cabinete plutitoare care îți fac cu ochiul, nu ezita să le iei cu tine acasă! Aceste piese de mobilier sunt o modalitate ideală de a maximiza spațiul de stocare din locuință.

Acestea pot fi folosite pentru a stoca orice obiect din casă, fără a ocupa spațiu pe podea sau fără a copleși estetica unei încăperi.

Găsirea soluției ideale pentru depozitare poate fi dificilă, dar este important să încerci diverse metode până o găsești pe cea care se potrivește cel mai bine. În acest mod, îți vei păstra locuința mereu organizată și curată!

Source