Printre primii beneficiari se numără Telekom, Audi, Arriva, Mylan Pharmaceutical, Philip Morris International, Stadler, Cognizant, Europart, SAP, Academia Cehă de Științe din Praga, Aeroportul și Rețeaua de Metrou din Budapesta (inclusiv toți cei 27 km de balustradă a scărilor rulante), precum și o serie de spitale publice din Ungaria.
Resysten, compania-mamă, a dezvoltat inițial soluția, încă din anul 2014, pentru a stopa răspândirea infecțiilor din spitale și a focarele de gripă în rețelele de transport în comun. În martie 2020, la începutul carantinei, compania a prioritizat testele extinse și a descoperit că substanța este eficientă și împotriva răspândirii Covid-19. În 2021, în urma unui studiu realizat de Universitatea Ulster din Irlanda de Nord s-a descoperit, de asemenea, că produsul este foarte eficient împotriva răspândirii stafilococului auriu meticilino-rezistent (MRSA), o super bacterie din ce în ce mai întâlnită în spitale și care reprezintă o amenințare majoră la adresa sistemelor de sănătate din întreaga lume.
Cum funcționează Resysten?
Resysten se prezintă ca fiind cea mai avansată tehnologie, la nivel global, la ora actuală, de igienizare fotocatalitică a suprafețelor. În contact cu lumina, soluția pulverizată produce radicali liberi care previn apariția agenților patogeni pe orice suprafață. Substanța a fost dezvoltată pentru a se integra în orice tip de suprafață, la nivel molecular, ceea ce înseamnă că nu poate fi îndepărtată prin metodele convenționale de curățare, rămânând astfel activă timp de până la un an. Aceste două proprietăți cheie conferă suprafețelor capacitatea de a proteja utilizatorii și mediul înconjurător de răspândirea contaminării.