Un designer de interior va poate da cele mai bune sfaturi si sugestii cu privire la stilul abordat, materialele alese cat miciile detalii care vor contribui intr-un mod uimitor la aceasta transformare. Echipa de profesionisti la care ati apelat va avea intotdeauna o discutie in prealabil cu beneficiarul apartamentului. Aceasta discutie va deschide calea spre a afla cea ce beneficiarul viseaza pentru locuinta sa si va permite designerilor sa descopere cate putin din personalitatea si gusturile acestuia.

Cand se amenajeaza un apartament, se porneste intodeauna de la o tematica, de pilda daca beneficiarul iubeste natura, designerii pot opta pemntru niste culori vibrante care ii reaminteasca de natura, cat si pentru obiecte care au legatura cu natura, de exemplu  un tapet cu frunze, covor in forma de frunza si alte mici decoratiuni care sunt inspirate din natura. Astfel, talentul si contributia inventiva a unui designer de interior, demonstreaza inca o data de ce este important sa recurgeti la o firma specializata in amenajari interioare.

Daca spatiul din apartament este unul restrans, designerul va poate sugera sa optati pentru culori deschise sau chiar niste tonuri contrastante, precum verde masliniu si alb, galben si bej etc. Parchetul stratificat din lemn masiv este sugestia designerului pentru toata suprafata apartamentului, inclusiv baia.

In cea ce priveste corpurile de iluminat dintr-un apartament mic, nici acestea nu trebuie sa fie foarte masive. Optati fie pentru lustre colorate daca peretii sunt albi, fie pentru niste aplice cu forme moderne.

Opteaza pentru proiect de design interior apartament din portofoliu Nobili Interior Design

Bucataria dintr-un apartament in general nu este foarte mare, tocmai de aceea recomandarea designerului este de-a alege electrocasnicele de tip incorporabil Smeg-Franke, iar mobilierul sa fie unul din mdf. Optati si pentru un stil de mobilier de tip touch, adica unul fara manere care sa iasa in evidenta. Blatul poate fi placat cu marmura, iar bucataria poate fi deschisa spre zona de living si dining.

Dormitorul matrimonial este un spatiu care trebuie amenajat cu multa atentie si grija , deoarece este spatiul cel mai intim din tot apartamentul. Asadar, parchetul din lemn masiv nu trebuie sa lipseasca, fie ca vorbim de un stil modern de decor al dormitorului sau de unul clasic.

In cea ce priveste piesele de mobilier, designerul de interior sugereaza un pat, un dressing cu oglinzi si doua noptiere confectionate din mdf. Mici accente de culoare precum covoare rotunde sau ovale se pot aseza in mijlocul incaperii, draperii cu modele floarale sau mai simpliste de pilda, toate aceste mici detalii se vor alege dupa gustul beneficiarului.

Pentru un living in stil clasic, recomandam sa optati pentru tesaturi cat mai naturale, in special pentru tapitarea scaunelor si a coltarului. Un model cu dungi sau unul cu modele florale de pilda, va arata foarte elegant intr-un living decorat in stil clasic. Incorporati si o oglinda fatetata de pilda si chiar si o vitrina in care sa afisati obiecte de arta sau un ceas cu pendul unicat, ca si ornament pe perete.

Desi multi cred ca astfel de obiecte sunt costisitoare, daca frecventati targurile de antichitati, puteti gasi un pret excelent pentru obiecte de decor spectaculoase. Din nou, va puteti juca cu accesoriile, precum niste draperii foarte extravagante, perne rotunde decorative si un covor din lana asezat ca piesa centrala in mijlocul livingului, toate acestea vor da o nota personalizata intregii incaperi.

Source