Atunci când vrei ca dispozitivul tău să funcţioneze pentru cât mai mult timp la capacitate maximă, este recomandat ca orice intervenție tehnică asupra acestuia să fie făcută doar de către reprezentanţii unei unităţi autorizate. Astfel, vei avea garanţia unei diagnosticări corecte şi a calităţii intervenţiei tehnice. Echipa de specialişti în domeniu deţine abilitatea de a decide procedurile tehnice şi remedierile care se impun pentru dispozitivul tău.

De ce este necesară întreţinerea laptopului sau calculatorului?

Apelând la serviciile unui service autorizat, ai posibilitatea de a efectua întreţinerea periodică corectă şi potrivită dispozitivului tău. Principala intervenţie pe care o vor face specialiştii, va fi cea de curatare laptop, un proces tehnic recomandat atunci când vrei ca dispozitivul tău să funcţioneze constant în parametri normali.

Astfel, stabileşte o rutină pe care să o respecţi, care să implice apelarea la serviciile specialiştilor. Aceştia vor face o diagnosticare rapidă a laptopului, urmând a efectua curăţarea. Acest proces implică curăţarea ventilatorului, radiatorului şi a sistemului de răcire, înlocuirea pastei termoconductoare de pe procesor şi a chipset-urilor. Odată aplicat acest proces, se pot depista şi remedia din timp alte defecțiuni, astfel că o curăţare periodică devine obligatorie. 

Rolul intervenţiei autorizate

Service-ul pentru calculatoare reprezintă soluţia potrivită pentru tine, mai cu seamă atunci când dispozitivul tău manifestă disfuncţionalităţi, nu doar când vrei să efectuezi întreţinerea periodică. Unele dintre situaţiile care te vor trimite către intervenţia specialiştilor, pot fi: necesitatea  efectuării unei curăţări suplimentare sau o rescriere bios

Folosirea îndelungată sau improprie specificaţiilor tehnice ale modelului respectiv, precum şi vechimea dispozitivului, pot genera probleme precum încărcarea greoaie, îndeplinirea cu dificultate a funcţiilor, încălzirea excesivă, pornirea frecventă a ventilatorului sau îngheţarea imaginii, contexte care impun o curăţare suplimentară. Atunci când dispozitivul nu se mai încarcă, nu mai porneşte şi nu mai afişează nimic pe ecran, va fi nevoie de o rescriere Bios.

Bios reprezintă componenta software care asigură legătura dintre hardware şi sistemul de operare, fiind răspunzătoare de funcţionarea componentelor dispozitivului. O rescriere Bios constă în schimbarea parolei pentru Bios, fie că aceasta a fost uitată, fie că dispozitivul manifestă anumite defecţiuni din fabricaţie. Rescrierea Bios constă în dezasamblarea laptopului cu scopul dezlipirii cipului vechi de pe placa de bază şi notării noii versiuni.

Oricare dintre aceste intervenţii tehnice vor fi efectuate doar în cadrul unui service autorizat, orice acţiune în spaţiul domestic fiind nerecomandată. Astfel, un service autorizat pentru calculatoare reprezintă soluţia perfectă atunci când vrei ca dispozitivul tău să funcţioneze optim pentru cât mai mult timp, dar şi atunci când te confrunţi cu orice tip de defecţiune tehnică.

Source