Obiceiul de a depune coroane funerare la mormantul persoanelor decedate a inceput in secolul XIX-XX, cand se depuneau coroane eroilor nationali.
Ulterior, aceste obiceiuri au intrat si in traditia crestina si la inmormantarile persoanelor fara o functie militara. La finalul inmormantarii, care poate fi organizata de o firma specializata, precum Funerare Ieftine, coroanele sunt depuse la mormantul defunctului.
Una dintre cele mai dificile experiente prin care pot trece oamenii in aceasta viata este legata de pierderea unei persoane dragi. Sentimentele de regret si de durere pot fi exprimate prin diferite modalitati, cea mai populara fiind reprezentata de un omagiu adus la inmormantare sub forma unei coroane de flori. Coroanele, jerbele si buchetele de flori reprezinta o modalitate de exprimare a sentimentelor de regret, de afectiune fata de cel trecut in nefiinta, dar si fata de familia indoliata.
Cum se aleg florile funerare?
Unele dintre ofertele puse la dispozitie de Funerare Ieftine includ servicii complete de pompe funebre sector 5, printre care si coroane de flori naturale. Prietenii si rudele depun aceste coroane, jerbe sau buchete, care sunt realizate dintr-un numar par de flori cu o simbolistica speciala, conform obiceiurilor.
Oamenii trebuie sa stie ca nu este imporant cat de impunatoare, de colorata sau de scumpa este coroana de flori. In alegerea sa se va tine cont de aspectele care conteaza cu adevarat, precum florile preferate de defunct. Alte criterii importante pentru alegerea coroanei funerare potrivite includ:
• varsta persoanei decedate – pentru persoanele varstnice, cele mai bune alegeri ale florilor ce sunt prezente pe coroanele funerare sunt crinii, trandafirii albi, calele si orhideele, iar in cazul in care persoana decedata este mai tanara, coroanele funerare poate contine irisi, garoafe, trandafiri sau bujori;
• sexul persoanei decedate – in cazul decesului unui barbat, gladiolele, garoafele si trandarifii reprezinta o alegere buna, iar daca este vorba despre o femeie, coroana funerara poate contine crini, trandafiri, bujori sau crizanteme;
• religia persoanei decedate – in religia ortodoxa sau cea catolica aranjamentele florale funerare sunt foarte apreciate si pot fi aduse atat la capela, cat si la inmormantare, insa daca este vorba despre o inmormantare evreiasca, florile nu sunt deloc potrivite, iar la musulmani este recomandat sa fie consultata familia defunctului, pentru ca parerile sunt impartite.
Cele mai populare flori funerare. Ce semnificatie au?
In aranjamentele funerare se recomanda alegerea unor flori deosebite, care simbolizeaza un omagiu adus sufletului defunctului. Florile pot avea anumite semnificatii, dupa cum urmeaza:
• trandafirii sunt un simbol al dragostei absolute, al afectiunii si respectului;
• crinii sunt flori regale, ideale pentru coroanele funerare, care exprima eleganta, noblete si apreciere;
• garoafele sunt adesea folosite in aranjamentele funerare, avand un pret accesibil, iar aceste flori simbolizeaza iubirea, atasamentul si prietenia;
• crizantemele reprezinta o alegere buna pentru cei care doresc sa isi dovedeasca sinceritatea, afectiunea si respectul pentru defunct;
• irisii, flori ce simbolizeaza legatura stransa intre doua persoane, sunt considerati mesageri ai iubirii;
gladiolele, unele dintre cele mai impunatoare si frumoase flori folosite la realizarea coroanelor si aranjamentelor funerare, exprima sinceritatea, respectul si integritatea.