Este important sa stii care este cea mai buna saltea de pat, iar in functie de constructia sa, poti opta pentru: saltea cu rcuri, saltea ortopedica, saltea cu spuma cu memorie, saltea cu latex saltea din spuma poliuretanica. Acestea sunt cele mai populare variante pentru care majoritatea cumparatorilor opteaza si sunt totodata printre cele mai recomandate.
Salteaua cu arcuri este considerata varianta clasica, insa chiar daca este primul model lansat, acest lucru nu inseamna ca tehnologia nu a evoluat si in acest domeniu. Calitatea sa este oferita de firele de sarma din otel, dar si de numarul de arcuri. In plus, permite o buna ventilare interna.
Salteaua din latex este o varianta inovatoare, care are la baza latexul ce vine la pachet cu o gama variata de beneficii. Ofera o buna elasticitate, amelioreaza punctele de presiune si asigura o rezistenta excelenta in timp. In acest sens, avem doua optiuni: saltelele din latex artificial si saltelele din latex natural.
Salteaua ortopedica este cea mai buna varianta pentru cei ce se confrunta cu diverse afectiuni localizate la nivelul spaatelui. Ofera sustinere corecta corpului, indeosebi coloanei vertebrale, eliminand chiar si punctele de presiune.
Salteaua cu spuma cu memorie ofera un confort ridicat, dar si o sustinere optima corpului. Se muleaza pe formele acestuia si se adapteaza perfect. In plus, este si suficient de elastica.
Salteaua cu spuma poliuretanica ofera un nivel de fermitate in functie de densitatea spumei, iar acest lucru este mentionat, in general, de catre producatori in specificatiile produsului. Totodata, ofera proprietati hipoalergenice si anti-microbiene, reprezentand varianta cea mai accesibila.
Acorda atentie si dimensiunilor exacte ale patului. Este important sa masurati bine sau sa verificati in specificatiile produsului. Dimensiunile saltelei pe care o alegi trebuie sa coincida.
Ce nivel de fermitate sa alegi? Exact pe acela pe care il preferi si pe care te odihnesti mai bine sau, eventual, ceea ce iti recomanda medicul in cazul in care suferi de anumite afectiuni la nivelul spatelui. Dar iata cateva detalii generale:
–saltelele cu fermitate mica: ofera o suprafata de odihna moale ce urmeaza liniile corpului, de cele mai bune ori fiind realizate din latex sau spuma. Sunt varianta optima pentru cei care prefera suprafetele moi, insa nu susnt recomandate pentru cei care sufera de diverse afectiuni la nivelul spatelui.
–saltelele cu fermitate medie: sunt cele mai cautate modele, fiind nici prea tari, dar nici prea moi. In general, sunt fabricate din latex, spuma ori arcuri.
–saltelele cu fermitate mare: sunt cele mai tari care constituie cea mai buna optiune pentru cei care sufera de diverse afectiuni, fiind indicata de catre medici.
Atunci cand alegi salteaua potrivita ai in vedere si perioada de garantia pe care o ofera. Varianta ideala este sa aiba o garantie de cel putin 7 ani. De multe ori, aceasta poate reflecta calitatea materialelor din care a fost realizat produsul si sigur ca ne dorim sa achizitionam un produs de calitate, care sa ofere o buna rezistenta in timp.
Este foarte important si modul in care intretinem salteaua. Exista variante de saltele prevazute cu fermoar ce permit detasarea husei si spalarea acestora in masina de spalat rufe. Insa, daca salteaua pe care o alegi nu dispune de o astfel de husa, va trebui sa o aspiri si sa o aerisesti periodic. Indiferent de varianta pe care o alegi, evita sa folosesti produse chimice de curatare pe suprafata sa fiindca ar putea fi degradata ireversibil. In plus, pentru mai multe protectie poti opta oricand, si chiar ar fi recomandat, pentru o husa de protectie sau un topper. Cel din urma nu doar ca va proteja mai bine salteaua, ci va spori si nivelul de confort pentru un somn cat mai relaxant si linistit.
De regula, saltelele vin in forma rulata si vidata. Ceea ce ai de facut indata ce o primesti este sa o desfaci cu atentie si sa o lasi sa isi revina la forma initiala pentru a putea fi utilizata ulterior. Atentie la instrumentele cu care desfaceti ambalajul pentru a nu deteriora si produsul. Durata in care salteaua isi revine la forma initiala si poate fi utilizata difera de la un model la altul. Daca unele saltele au capacitatea de a isi reveni in doar cateva ore, altele au nevoie de 48 sau chiar 72 de ore. Acest lucru este mentionat de producator pe ambalaj si ar fi bine sa nu omiteti sa verificati.
Cu siguranta alegerea unei saltele confortabile si rezistente nu este o decizie usoara, insa din fericire exista surse de informare foarte bune care va pot simplifica munca. Site-ul www.salteaua.ro este unul dintre cele mai bune surse de inspiratie atunci cand vine vorba in alegerea saltelei potrivite, fie ca iti doresti sa afli mai multe informatii despre un anumit modele, fie vrei sa te documentezi la modul general despre saltele sau doresti sa verifici topul celor mai bune saltelele ale momentului. Reprezinta o sursa de informare pretioasa de care poti profita oricand pentru a extrage informatia de care ai nevoie in vederea adoptarii celei mai bune decizii pentru tine si confortul tau!