Revenim la banul public.
Am tot repetat că nu aceasta este problema, deşi mereu o auzim şi o vedem scrisă în fiecare articol de presă ce vorbeşte despre clubul Steaua.
Acelaşi lucru o spune şi Justin Ștefan, secretatul LPF (finul lui Valeriu Argăseală și fostul administrator și avocat al clubului Fcsb, între 2011 și 2013) la Liga Digisport:
”Legea nu face distincție între modurile în care sunt susținute financiar cluburile, ci între modurile în care sunt organizate echipele”.

Vorbim despre banul public, unul dintre cele mai mari argumente al fscbiştilor! Cu alte cuvinte, Legea Sportului este total greşită şi, pentru că aproape toți o fentează, ea ar trebui schimbată.
Mai mult de jumătate dintre cluburile „private” din Liga I sunt finanțate majoritar din bani publici (fie primării sau prefecturi, fie companii naționale sau guvernele altor țări).

În plus, într-un sondaj GSP ce a fost intens promovat de către fanii fcsb, o mare parte dintre voturi au arătat că este în regulă ca echipele susținute EXCLUSIV de stat să joace în ligile profesioniste. Steaua București, deși club de stat, este mult mai „privată” din punct de vedere financiar decât multe cluburi chiar din Liga I, unele fiind susținute aproape EXCLUSIV de primării.

În România, Legea Sportului prevede că:
Articolul 31
Cluburile sportive profesioniste sunt structuri sportive organizate ca asociații fără scop patrimonial sau societăți comerciale sportive pe acțiuni, care au obținut licența din partea federației sportive naționale.
Articolul 42
(1) Ligile profesioniste sunt structuri sportive constituite prin asocierea cluburilor sportive profesioniste pe ramuri de sport.
(2) Ligile profesioniste, ca structuri sportive subordonate federațiilor sportive naționale, își desfășoară activitatea în baza statutelor și regulamentelor proprii.

Legea Sportului din România contravine normelor UEFA, unde nicio regulă nu interzice cluburile deținute de stat.

#vremSteauaînA #aicieSteaua #spiritdeluptă

Source