La acest eveniment de anvergura pentru domeniul auto GPL au participat reprezentati din 20 de service-uri specializate pentru montaj GPL din toata tara, aceste service-uri fiind reprezentante ale companiei ROCAR SION in teritoriu dar si reprezentantii la nivel tehnic ai catorva importatori si dealeri auto interesati de implementarea proiectului ROCAR pentru montaj GPL de la 0Km.  

In cele trei zile de seminar, au fost explicate in amanunt toate caracteristicile tehnice ale sistemelor GPL ale grupului Westport Italia sub marca Zavoli dar si modul de montare, reglare si calibrare al acestora. Prima zi a debutat prin prezentarea instalatiilor GPL Zavoli Bora Advanced care pot echipa orice autoturism cu injectie directa de benzina, folosind un regulator de presiune si vaporizator GPL de ultima generatie eVP, care poate oferii o presiune constanta de GPL, datorita noului sistem de gestiune electronica al presiunii si care face posibila instalarea echipamentelor GPL pe motorizari de ultima generatie te tip FSI, TFSI, GDI sau TCE avand un consum optimizat de 95% GPL si 5% benzina din consumul nominal al autoturismului. Instalatia GPL Zavoli Bora Advance a fost instalata pe un autoturism Subaru Outback, cu motorizare 2.5 boxer, fabricat in anul 2022, acesta fiind echipat si cu un sistem de protectie al supapelor Valve Protect care are rolul de a mentine temperatura de ardere interna la acelasi nivel ca si la benzina.

In a doua zi de seminar au fost prezentate strategiile de reglare si calibrare pentru autoturisme cu injectie secventiala multipunct si injectie multipunct duala de benzina. Au fost prezentate trei autoturisme cu injectie multipunct si injectie multipunct dual: un Honda CRV 2.0, echipat cu instalatie GPL Zavoli Bora, un Hyundai I20 1.4 si Toyota Aygo 1.0, echipate cu instalatie GPL Bora Dual Injection.

In an treia zi de seminar au fost prezentate strategiile de reglaj si calibrare pentru instalatiile GPL Zavoli Winner si Zavoli Bora pentru autoturismele Hybrid dar si cele Valvetronic. Deasemenea au fost prezentate instalatiile GPL Zavoli Bora Direct si Zavoli Alisei Direct care pot echipa autoturisme cu injectie directa de benzina pentru modelele de autoturisme fabricate intre anii 2008 si 2014.

In acest moment produsele grupului Westport Italia acopera toata gama de autovehicule cu benzina si se pozitioneaza la nivel “premium” si ” high class” in piata instalatiilor GPL auto din toata lumea find singurele sisteme care pot echipa toate motorizarile de autovehicule de ultima generatie cu motorizari te tip TFSI, TSI, TCE si GDI sau motorizari Dual Point Injection multipunct sau injectie directa.

Source