Tot cu ajutorul algoritmilor inteligenți, imaginile obținute din diverse unghiuri și de la diverse înălțimi pot fi combinate pentru a obține o „hartă” a viței de vie, care permite monitorizarea bolilor. Astfel, GrapeGuard poate monitoriza cu acuratețe vița de vie indiferent de condițiile meteorologice sau de teren.

Viticultorii interesați de soluția românească de combatere a bolilor viței de vie pot deja să o folosească. În acest fel, cultivatorii de viță de vie pot să își optimizeze munca, să-și simplifice rutina zilnică și să reducă pierderile semnificative cauzate de problemele de sănătate ale viței de vie.

Pentru a beneficia gratuit de serviciul GrapeGuard, viticultorii pot lua legătura cu echipa prin intermediul site-ului RoboticsAI. 

GrapeGuard beneficiază de o subvenție în valoare de 170.000 €. din partea Islandei, a Liechtensteinului și a Norvegiei prin intermediul granturilor SEE și norvegiene. Obiectivul al GrapeGuard este de a dezvolta, testa și valida soluția de monitorizare a viței de vie împreună cu fermierii.

Despre RoboticsAI

Robotics AI cercetează soluții pentru a reduce volumul de muncă al oamenilor și pentru a fi mai spori eficiența costurilor pentru logistică și industrie, facilitând tehnologii care îmbunătățesc siguranța muncii și, în cele din urmă, conduc la condiții de viață mai bune. Prin soluția oferită viticultorilor români, RoboticsAI contribuie activ la atingerea Obiectivului 8 de Dezvoltare Durabilă al Organizației Națiunilor Unite, referitor la „Muncă decentă și creștere economică”.

Source