Răspunsul UEFA este un prilej ideal pentru ca CSA Steaua să trimită o nouă solicitare oficială către Ministerul Sportului, poziția UEFA poate fi un argument solid pentru modificarea Legii Sportului. În acest sens, ar fi oportun ca CSA Steaua să-și reînnoiască propunerile către Ministerul Sportului invocând tocmai poziția UEFA referitoare la cluburile deținute de stat. Chiar și ministrul sportului, Eduard Novak, a precizat, de curând, că „Dacă problema depinde doar de Legea sportului și am putea ajuta la evoluția celor de la Steaua, să joace în Liga 1 și la nivel internațional, atunci am putea face o modificare specială de lege în acest sens”.
UEFA a explicat clar că nu există nicio regulă care să interzică participarea cluburilor deținute/finanțate de stat în competițiile europene și naționale. Situația absurdă și discriminatorie pe care Legea Sportului o impune cluburilor de drept public în România nu există la nivelul UEFA. Legislația sportivă națională interzice ceea ce în competițiile UEFA este 100% permis.
De fapt, această interdicție se aplică doar la fotbal, în speța Liga profesionistă de fotbal, pentru toate celelalte discipline sportive din România neexistând o Ligă Profesionistă.

Reamintim că actuala Lege a Sportului (art.31) adoptată în anul 2000 s-a bazat pe un fake-news, pe o campanie de propagandă și dezinformare media, una de care au profitat la acea vreme infractori fără scrupule și diferite grupuri de interese care au devalizat secțiile de fotbal ale cluburilor istorice, cele mai mari branduri care aparțineau Statului român.
Ceea ce ar fi putut însemna o privatizare legală și profitabilă pentru Statul român, un parteneriat public-privat pe model european și o șansă de modernizare pentru fotbalul din România, s-a transformat într-un jaf de proporții care a prejudiciat marile cluburi sportive și a îmbogățit grupurile mafiote susținute mediatic de presa aservită și de șefii FRF și LPF din acei ani de tristă amintire.

Art. 31 din Legea Sportului a fost pretextul pentru cel mai mare furt de identitate din istoria sportului românesc: așa a apărut în anul 2003 o Societate Comercială care a CLONAT marca și numele Steaua, care a folosit ilegal identitatea clubului-simbol al Armatei Române și care a fost condamnată definitiv în Justiție pentru jaful de proporții produs la acea vreme. Din 2003 și în continuare, presa aservită a continuat în a manipula și a dezinformat cu bună știință, călcând în picioare deciziile definitive ale Justiției.
Justiția din România a stabilit definitiv în 2014 (ÎCCJ), 2016 (CAB) și 2021 (CAB) faptul că CSA Steaua București nu și-a cedat NICIODATĂ marca, numele sau palmaresul istoric către alte entități juridice. Niciodată din 1947 până azi, CSA Steaua nu și-a vândut/cesionat/cedat IDENTITATEA către alte Asociații sau Societăți Comerciale. Acestea sunt adevăruri juridice de necontestat, stabilite definitiv și irevocabil de Justiția din România!
Deciziile Justiției sunt publice, motivările instanțelor explică pe larg, cu probe concrete și dovezi juridice despre jaful și furtul de identitate produs prin clonarea mărcii STEAUA.
Trăim însă în epoca fake-news-ului, a dezinformarii și a post-adevărului. O presă liberă, profesionistă și neaservită ar fi căutat singură aceste răspunsuri și ar fi publicat fără cenzură adevărul.

Conform principiului de drept restitutio in integrum, clubul și ministerul ar fi îndreptățite să solicite:

  • Modificarea Legii Sportului în acord cu normele UEFA, astfel încât cluburile de drept public să poată participa fără restrictii în Liga I LPF, în aceleași condiții în care o fac în toate competițiile FRF (Liga 2, Liga 3 și Cupa României) și în toate competițiile de sport din România;
  • Dezafilierea SC FC Fcsb SA de către FRF și LPF în urma deciziilor definitive ale Justiției. FC Fcsb este un club privat care a clonat/a parazitat marca Steaua și a fost înscris DIRECT în Divizia A în anul 2003, cu încălcarea tuturor legilor și regulamentelor sportive în vigoare la acea vreme;
  • FRF să informeze oficial UEFA în legătură cu deciziile definitive ale Justiției din România în cazul mărcii Steaua.

În plus, CSA Steaua ar trebui să facă plângere penală pentru nerespectarea hotărârilor judecătoresti și să solicite prejudicii de imagine LPF și SC FC Fcsb SA, având în vedere că aceste entități continuă și astăzi, prin orice mijloace, să sfideze și să încalce deciziile definitive ale Justiției pentru a continua furtul de identitate.

#vremSteauaînA #aicieSteaua #spiritdeluptă #Steaua

Source