Plasa de gard, denumita si gard cu plasa, este un element esential in constructia gardurilor folosite in scopuri diverse, de la protejarea proprietatilor si gradinilor pana la limitarea accesului in anumite zone si delimitarea spatiilor. Aceasta este alcatuita dintr-un material textil sau metalic care formeaza o retea, fiind cunoscuta pentru rezistenta sa, usurinta de instalare si aspectul estetic. In acest articol, vom explora detaliat tipurile de plase de gard, utilizarile si beneficiile lor.

Tipuri de Plase de Gard:

MAROLA GENERAL ACTIVITIES

Plasa de sarma galvanizata: Aceasta varianta este realizata din sarma de otel galvanizata, ceea ce ii confera rezistenta in fata coroziunii si intemperiilor. Este utilizata frecvent in scopuri generale, cum ar fi gardurile de gradina, limitarea accesului in zone publice si in constructia de voliere pentru animale.

Plasa din otel inoxidabil: Datorita proprietatilor sale de rezistenta la rugina si coroziune, plasa de gard din otel inoxidabil este utilizata in medii cu conditii extreme, precum zonele maritime, industriale sau agricole.

Plasa sudata: Aceasta plasa este fabricata prin sudarea punctelor de intersectie ale firelor de sarma, rezultand o retea solida si durabila. Este frecvent folosita in constructii, agricultura si ca element de siguranta la balcoane si terase.

Plasa cu ochiuri mici: Acest tip de plasa este ideal pentru a preveni trecerea animalelor mici, cum ar fi pasarile sau rozatoarele, in zonele protejate. De asemenea, poate fi utilizata ca ecran de protectie impotriva insectelor in gradini sau ferestre.

Plasa cu ochiuri mari: Se utilizeaza in special in scopuri de securitate, pentru a proteja zonele industriale sau proprietatile impotriva accesului neautorizat.

Utilizari ale Plasei de Gard:

Delimitarea proprietatii: Plasa de gard este adesea utilizata pentru a delimita proprietatile individuale sau terenurile agricole, stabilind limite clare intre vecini.

Protectia gradinilor: Fermierii si gradinarii utilizeaza plasa de gard pentru a proteja culturile impotriva animalelor salbatice sau a animalelor de companie ale vecinilor.

Garduri de siguranta: In zonele industriale sau pe santiere, plasa de gard este folosita ca bariera de siguranta pentru a preveni intrarea neautorizata a persoanelor straine.

Voliere pentru animale: Plasa de gard se foloseste pentru a construi voliere sigure pentru pasari si alte animale mici.

Ecrane de protectie: In fermele piscicole sau in zonele agricole, plasa de gard este utilizata pentru a proteja culturile si animalele de vizitatori nepoftiti sau de pradatori.

Garduri pentru animale: Se utilizeaza pentru a crea zone de adapost sau a restrictiona accesul animalelor la anumite zone.

Beneficiile Plasei de Gard:

Rezistenta si Durabilitate: Plasa de gard din metal ofera o rezistenta sporita, permitand utilizarea pe termen lung, indiferent de conditiile meteo.

Economie si Usurinta in Instalare: Plasa de gard este mai economica decat alte tipuri de garduri, iar montarea ei este relativ simpla, putand fi realizata de catre proprietarul terenului sau de catre echipe specializate.

Aspect Estetic: Datorita retelei sale deschise, plasa de gard ofera un aspect estetic mai placut si nu restrictioneaza vizibilitatea, facand-o atractiva pentru gradini si zone rezidentiale.

Versatilitate: Poate fi utilizata intr-o varietate de aplicatii si este disponibila in diverse dimensiuni si tipuri, adaptandu-se nevoilor specifice ale fiecarui proiect.

In concluzie, plasa de gard este o solutie versatila si practica pentru protejarea si delimitarea spatiilor in mod eficient. Indiferent de scopul utilizarii sale, aceasta retea de sarma ofera beneficii semnificative, cum ar fi rezistenta, usurinta in instalare si aspectul estetic, fiind o alegere populara pentru multi proprietari si dezvoltatori de terenuri.

Source