? CSM Vagonul Arad: 2j / 2v 0e 0î / ? 8-1
Fostul club muncitoresc arădean a luat ființă în 1911, în Austro-Ungaria, sub denumirea AMTE (Aradi Munkás Testedző Egyesület). După 1918, numele a adoptat forma românească de AMEFA (Asociația Muncitorilor pentru Educație Fizică Arad). Imediat după război, a intrat sub patronajul Fabricii de Automobile și Vagoane Astra, iar în 1961 s-a redenumit în Clubul Sportiv Muncitoresc „Vagonul”. ASTRA Vagoane Arad și-a retras sprijinul în 1994, clubul intrând doi ani mai târziu sub sponsorizarea Romtelecom, căreia i-a și adoptat numele. În 2006, echipa de fotbal a fost desființată, iar în prezent mai există doar o echipă de polo cu numele AMEFA Arad. În sezonul 1968-69, Vagonul Arad a jucat în Divizia A, ocazie cu care a întâlnit și Steaua.

? AS Arieșul Cîmpia Turzii: 1j / 1v 0e 0î / ? 4-2
Despre această mică echipă din Câmpia Turzii nu există foarte multe informații. A activat între 1968 și 1975 în Divizia C, jucând în 1969 și cu Steaua în primul tur al Cupei României. Cel mai probabil, echipa a fost formată din muncitori ai fabricii de produse ceramice „Arieșul” din localitate (actuala companie Cercon Arieșul), fiind a doua echipă a orașului, după mai cunoscuta Industria Sârmei.

? CSO Anina: 1j / 1v 0e 0î / ? 2-1
Micul oraș bănățean Anina a fost dintotdeauna asociat cu industria minieră. Sub numele de Minerul, echipa locală s-a înființat în 1928 și a jucat nouă sezoane în Divizia B, în anii ’60-’70. În 1969, a întâlnit și Steaua în optimile de finală ale Cupei României. După închiderea din 2006 a Minei Anina, echipa a intrat într-un previzibil regres. În 2017, Minerul și-a schimbat numele, intrând în componența Clubului Sportiv Orășenesc și activând în prezent în Liga IV Caraș-Severin.

? Rangers FC: 6j / 2v 2e 2î / ? 5-5
Rangers Football Club deține recordul mondial de campionate interne câștigate, cu recentul său al 55-lea titlu câștigat din istorie. Înființați în 1872, Rangers sunt cunoscuți și pentru rivalitatea lor cu Celtic, „Old Firm”-ul din Glasgow fiind unul dintre cele mai vechi derby-uri din toată lumea, o înfruntare cu un profund caracter sectarian, religios și etnic. Spre deosebire de rivalii lor catolico-irlandezi, Rangers au fost dintotdeauna asociați cu comunitatea protestant-unionistă a orașului. Daniel Prodan, marea glorie stelistă, a jucat pe Ibrox Stadium între 1998 și 2001, după ce golul lui din 1995 adusese victoria Stelei tocmai contra Rangerilor, în UEFA Champions League.

Recent câștigatul titlu al albaștrilor vine totuși după o poveste dramatică de decădere și renaștere. Asemenea Stelei, Rangers au fost nevoiți să reînceapă de jos, din Third Division (al IV-lea eșalon) după neverosimilul faliment din 2012. Reajunși în Scottish Premiership în 2016, echipa de pe Ibrox a reușit anul acesta să redevină campioană după o pauză de 10 ani.

? FC Sportul Studențesc București: 63j / 42v 10e 11î / ? 133-53
Vechiul club al studenților bucureșteni a luat naștere în 1916, sub numele de Sporting Club Universitar Studențesc, redenumindu-se după trei ani în Sportul Studențesc. Alb-negrii s-au mutat pe Stadionul Regie în 1955, după trecerea arenei în custodia Ministerului Învățămîntului și remodelarea întregii zone ca un minicartier de campusuri studențești. Anii de maximă glorie ai clubului au fost deceniile ’70-’80, când studenții au jucat de șase ori în Cupa UEFA, au reușit câștigarea Cupei Balcanice în 1980 și l-au propulsat spre Steaua pe marele Gheorghe Hagi.

Decăderea clubului din Regie e strâns legată de Vasile Șiman, cel care a preluat echipa în 1999, a adus-o în lupta pentru titlu în 2006 și a retrogradat-o în același an prin neprimirea licenței. Steaua a mai întâlnit o ultimă dată Sportul Studențesc în 2017, în Liga IV București, după care Șiman a retras echipa din campionat, neradiind totuși și societatea care o guverna – motiv pentru care FC Sportul Studențesc teoretic încă există. Aceasta cu toate că Clubul Sportul Studențesc (clubul sportiv) anunța în 2017 redeschiderea secției de fotbal, anunț rămas totuși fără nicio urmare.

STEAUA vs. RESTUL LUMII prezintă istoricul adevărat și curat al echipei CSA Steaua București. Statisticile reunesc rezultatele din toate competițiile oficiale, naționale sau internaționale, din anii de activitate a echipei de fotbal Steaua București: 1947-2002 și 2017-2020.

Source