Multiplul campion David Popovici, 16 ani, component al Team România Tokyo 2021, înoată pentru ca 50 de copii cu autism să beneficieze de programe de recuperare și integrare prin sport și aquaterapie. Alături de colegii săi mai mici, componenți ai echipei Forțoșii Armatei, David va face valuri de bine la cea de-a IX-a ediție a Swimathon București, alăturându-se astfel cauzei propuse de Asociația CONIL, vechi prieteni ai CSA Steaua București.

 

La startul celei  mai mari curse de strângere de fonduri pentru copiii cu nevoi speciale, s-a aliniat și David Popovici, campionul cu care ne mândrim și care va reprezenta România, la numai 16 ani, la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

David, alături de alți copii performeri ai Clubului Militar, îi invită pe toți cei ce cred în el și care îl susțin în drumul spre marile podiumuri ale lumii, să intre în valul lor de bine donând și ajutându-i să își atingă obiectivul setat. Copiii cu autism au nevoie de noi toți, de prietenia, înțelegerea și susținerea noastră! Sunt bine cunoscute beneficiile sportului dar mai ales ale înotului în viața copiilor în general și a celor cu nevoi speciale în mod particular.

Sub îndrumarea unui antrenor orientat atât câtre performanța copiilor cât și spre cultivarea valorilor precum acceptarea, empatia și respectul, Bogdan Văleanu, copiii cu vârste cuprinse între 11-12 ani de la secția de înot a CSA Steaua au răspuns cu bucurie provocării lansate de Asociația CONIL. Sub deviza noi înotâm, voi donați, Bogdan i-a invitat pe copiii pe care-i antrenează într-o cursă diferită, aceea a binelui iar bucuria de a fi parte dintr-o poveste atât de specială a fost pe măsura așteptărilor sale.

Unexpected kindness is the most powerful, least costly, and most underrated agent of human change.” ”Să-i ajuți pe cei aflați în nevoie, este firesc și normal. Nu există super eroi sau medalii speciale pe care să le aștepți pentru că-i ajuți pe ceilalți, există doar dorința ca bunătatea să fie un lucru firesc iar lumea întreagă să devină un loc mai bun.

Copiii nu sunt buni sau răi, frumoși sau urâți, tipici sau atipici. Copiii sunt copii și au dreptul să își trăiască copilaria fericiți, sănătoși, fără griji. Pentru că stă în puterea mea să schimb lumea, am ales să dau sens brațelor mele și să înot pentru a oferi copiilor care au nevoie de recuperare, dreptul elementar la sănătate și fericire! “, ne spune campionul David Popovici, Team România Tokyo 2021.

Andrei Urzică, Albert Ștefan Samson, Flavius Ion, Rareș Roșu, Eduard Bacalu, Cristian Constantin cărora li s-a alăturat și marele campion al Stelei David Popovici, sunt componenții echipei “Forțoșii Armatei” care, alături de „Luptătoarele Armatei” fac valuri de bine la Swimathon 2021. Echipa Luptătoarelor, formată din Daria Manea, Denisa Maria Cîmpan, Andreea Stoenescu, Alessia Dolocan, Theodora Olea, Denisa Bacalu, Maria Cătălina Vasilescu și Alexia Neacșu, va încerca cu determinare să țină piept forțoșilor într-o competiție a binelui în care, copiii, practicați de înot de performanță, vor da sens brațelor lor pentru a strânge banii necesari asigurării programelor gratuite de recuperare prin sport a copiilor cu autism din cadrul Asociației CONIL. O “confruntare a binelui, a copiilor pentru copii, în care scopul principal este acela de a aduce în viața celor diagnosticați cu autism și a familiilor lor un strop de speranță!

În valul de bine al celor două echipe a intrat onorific și echipa Campioanelor Olimpice ale Steaua București formată din Camelia Potec, Ana Maria Popescu, Alina Dumitru, Simona Gherman și Sandra Izbașa, susținându-i și încurajându-i permanent.

Cele două echipe ale CSA Steaua București pot fi susținute prin donații accesând linkurile:

https://swimathonbucuresti.ro/luptatoarele-armatei/

https://swimathonbucuresti.ro/fortosii-armatei/

Parteneri principali: CSA Steaua București, Decathlon România, WaWa Content, Cornico Snack Food, Harpai și Learnity

Parteneri media: Prima TV, Canal 33 România, Radio Itsy Bitsy și Agerpres

Dă sens brațelor tale și donează și tu!

Coordonator proiect: Irina Ismail, 0784-412-222

Source