miere pentru sanatate Nutricoolmiere pentru sanatate Nutricool The child eats flower honey. Selective focus. Nature.

Miere pentru sanatate. Mierea este un aliment natural antibacterian si antibiotic, utilizat, de asemenea, pe scara larga in ingrijirea pielii. In secolele trecute, mierea a fost considerata un adevarat medicament, pentru a fi utilizata pentru prevenirea si tratamentul afectiunilor minore de sanatate, cand medicamentele cu care suntem obisnuiti astazi nu existau. Mierea este o substanta zaharoasa produsa de albine in urma prelucrarii nectarului care, impreuna cu alte substante zaharoase, sunt aspirate de catre albinele lucratoare.

Calitatea depinde exclusiv de doi factori: activitatea albinelor de a o produce si procesul uman de extragere si ambalare. Mierea stocata de albine in celule este extrasa prin centrifugare, apoi lasata sa se decanteze cateva zile si apoi plasata in borcane. Acestea sunt singurele proceduri care permit mierii sa-si mentina nealterate proprietatile organoleptice. Toate tipurile de miere sunt initial in stare lichida, dar pe masura ce temperaturile scad, multe dintre ele se cristalizeaza si devin solide. Din miere se pot face produse apicole naturale.

Proprietati nutritive si benefice

Mierea trebuie consumata zilnic. Este un aliment natural compuse din zaharuri simple (fructoza-glucoza) usor digerabile, contine enzime, vitamine, urme de minerale, substante asemanatoare antibioticelor si substante care pot favoriza procesele de crestere.

Printre numeroasele caracteristici considerate benefice pentru sanatate, mierea are si proprietati antiinflamatorii care fac ca aplicarea sa sa fie potrivita pentru muscaturile de insecte, in special pentru intepaturile de tantari. Aceste proprietati ar permite, de fapt, sa amelioreze mancarimea si roseata pielii. Multe tipuri de miere contin cantitati semnificative de peroxid de hidrogen, folosit pentru dezinfectarea ranilor.

Temperaturile ridicate la care este supusa mierea in timpul pasteurizarii neutralizeaza unele substante benefice. Pentru a obtine efectul bactericid maxim, ideal este sa folosim este mierea bruta, netratata. Miere de calitate putem gasi lanutricool.ro.

Miere pentru sanatate. De asemenea, aici vom gasi si alte produse naturale precum: bomboane cu miere, sirop de afine / + miere, sirop de muguri de brad / + miere, sirop de catina / + miere. De asemenea, pe langa miere, pentru imunitate si o stare generala de bine putem folosi si uleiuri precum:ulei esential de eucalipt / cimbru / coriandru / ghimbir / lavanda / oregano / rozmarin / salvie.

Nu numai exteriorul trebuie protejat si ingrijit, ci si interiorul. Din acest motiv este esential sa folosim creme si lotiuni naturale, pe care le gasim in categoria produselor de ingrijire corporala nutricool. Tot pentru imunitate sau pentru a ajuta in vindecarea unor boli, recomandam folosirea unorsuplimente alimentare. Toate acestea fac parte din acele remedii naturale ce nu ar trebui sa ne lipseasca din casa in aceasta toamna si nu numai. Iti recomandam asadar sa alegi intotdeauna produse bio/eco nutricool.

Tipuri de miere

Sa revenim insa la miere. Cum spuneam, aceasta este considerata un aliment functional bogat in polifenoli, antioxidanti naturali care ne pot ajuta organismul in prevenirea diferitelor boli si in incetinirea proceselor de imbatranire. In plus, este capabila sa protejeze corpul uman de actiunea radicalilor liberi si sa promoveze sanatatea inimii. Exista multe tipuri de miere cu diferite proprietati organoleptice care variaza in functie de nectarul cu care albinele o produc. Avem, asdar:

Miere de salcam / + eco: este o miere de culoare deschisa, aproape transparenta si lichida. Detoxifica ficatul, arde gatul, usor laxativ.

Miere de castan: de culoare foarte inchisa, chihlimbar lichid si transparent. Dezinfecteaza tractul urinar, favorizeaza circulatia, util in caz de anemie si recomandat copiilor si persoanelor in varsta. 

Mai amintim si alte tipuri de miere precum: miere de rapita, miere poliflora si miere de tei / + eco. Toate acestea au proprietati specifice si benefice.

Fie ca alegem mierea sau alte specialitati cu miere, nu trebuie sa uitam cat de benefic este acest produs al naturii pentru sanatatea noastra.