Dacă ești ca majoritatea oamenilor, probabil că nu te gândești prea mult la spatele tău atunci când simți disconfort. Dar dacă suferi de dureri în partea inferioară a spatelui sau în zona cervicală, ar trebui să acorzi mai multă atenție – aceste dureri ar putea fi rezultatul unei hernii de disc. 

De fapt, herniile de disc sunt cele mai frecvente tipuri de leziuni ale spatelui și sunt responsabile de o gamă largă de simptome, de la disconfort ușor la dureri severe. Dacă este lăsată netratată, o hernie de disc poate duce la daune permanente, așa că este important să știi cum să identifici și să depășești provocările acestei afecțiuni.

Ce este o hernie de disc și care sunt simptomele acesteia?

O hernie de disc este un tip de leziune care apare atunci când discul intervertebral se deteriorează. Acest lucru poate duce la comprimarea rădăcinilor nervoase și la scăderea mobilității la nivelul gâtului, al spatelui și al picioarelor.

Există mai multe simptome care pot indica faptul că ai o hernie de disc: durere care iradiază în josul brațului sau în mână, slăbiciune într-o parte a corpului, amorțeală sau furnicături în mâini, picioare sau brațe și uneori chiar și pierderea controlului vezicii urinare. Cu ajutorul unui medic neurochirurg vei putea înțelege mai bine cum se manifestă hernia de disc și cum poți gestiona cu succes simptomele, prin tratamentele potrivite. 

Opțiuni de tratament pentru hernia de disc

Cele mai frecvente tratamente pentru hernia de disc includ intervenția chirurgicală (cea mai serioasă opțiune), fizioterapia și medicamentele. Intervenția chirurgicală este, de obicei, ultima alegere. De cele mai multe ori, opțiunile mai puțin invazive pot fi mai potrivite pentru anumite cazuri. De exemplu, fizioterapia poate fi o opțiune mai bună decât intervenția chirurgicală, deoarece poate ajuta la întinderea coloanei vertebrale, evitând în același timp orice deteriorare a nervilor sau organelor adiacente. 

În plus, față de opțiunile de tratament enumerate mai sus, există multe terapii alternative care au ca scop repararea, tratarea diferitelor aspecte ale discopatiei în general, cum ar fi terapia cu gheață sau căldură sau terapia prin masaj. 

Cel mai bun mod de a face față acestei probleme de sănătate este de a urma un stil de viață adecvat și de a-ți testa sănătatea generală din când în când. Chiar și după ce ai înțeles toate aceste probleme și le-ai tratat în mod corespunzător, este întotdeauna recomandat să consulți un neurochirurg dacă te confrunți cu dureri sau disconfort pentru o perioadă de timp prelungită. Procedând astfel, nu numai că vei putea scăpa complet de problemă, dar îți vei putea gestiona mai bine starea generală de sănătate.

Source