Multi copii ajung sa se confrunte cu probleme dentare, in special carii, din cauza unei igiene orale insuficiente sau incorect efectuate, dar si ca urmare a unei mosteniri genetice. Cu toate acestea, bunele obiceiuri precum periajul dintilor cel putin de doua ori pe zi si controlul stomatologic periodic pot ajuta la prevenirea acestora.

In caz contrar, multi dintre ei ajung sa se confrunte cu probleme atat de grave incat medicii stomatologi sunt nevoiti sa apeleze la cea mai radicala solutie de inlaturare a sursei de infectie din cavitatea orala: extractia dentara.

Desi extractiile dentare sunt considerate ca fiind ultima solutie de tratament, cand este vorba despre dintii de lapte exista si alte situatii in care acestea sunt necesare, pe langa cariile avansate:

  1. Traumatisme sau leziuni dentare

Dintii primari ai unui copil pot fi deteriorati in urma unor traume sau leziuni, inclusiv accidente, caderi sau restaurari dentare defecte. In cazul in care un dinte de lapte este ciobit, crapat sau complet desprins din alveola, durerea si sensibilitatea crescuta sunt simptome comune, care pot fi adesea rezolvate prin intermediul tratamentelor endodontice (de canal).

  1. Dintii care nu cad

Exista situatii in care dintii de lapte nu cad, desi cei definitivi isi fac deja aparitia, astfel ca medicul dentist din Drumul Taberei, de la clinica Plaza Dent, unde multi bucuresteni isi duc copiii, trebuie sa apeleze la procedura de extractie dentara pentru a facilita cresterea dintilor definitivi.

Extractii dentare | dentist din Drumul Taberei | PlazaDent.ro

Extractii dentare

  1. Tratamentul ortodontic

In cazul in care dintii primari nu sunt extrasi apare inghesuiala, cauzata de spatiul insuficient pentru a creste dintii definitivi. De asemenea, acestia pot incepe sa creasca peste dintii primari, ceea ce duce la o aliniere gresita a acestora si la necesitatea unui tratament ortodontic ulterior, care poate fi efectuat in cadrul clinicii PlazaDent.ro, din Bucuresti. Cei mai comuni dinti extrasi din motive ortodontice sunt primii premolari, care sunt situati langa canini.

Prin urmare, extractia dentar este o procedura des intalnita in cazul pacientilor copii.

Source