Proiect design interior casa in Bucuresti

Livingul trebuie sa fie un spatiu amenajat cu grija si devotare, deoarece este o parte importanta din casa, fiind spatiul de primire al oaspetilor si locul unde familia isi petrece marea parte a timpului. Asadar, daca se merge pe un stil clasic, culorile deschise sunt indicate pentru peretii din living, iar pentru mobilier, puteti alege una clasica din lemn masiv cu usoare accente rustice sau vintage.

Un mobilier italian clasic din lemn masiv poate decora intr-un mod deosebit livingul, dormitorul si chiar si bucataria. Insa daca aveti un buget limitat, exista si alte solutii mai putin costisitoare, precum o mobila din mdf daca abordati un stil mai contemporan. Daca va doriti acest stil de decor, un dormitor cu mobila din mdf sau o bucatarie ultramoderna decorata cu corpuri din mdf este solutia. Corpurile pentru bucatarie trebuie alese in functie de spatiul de care dispuneti pentru aceasta incapere.

Mobilierul bineinteles se pot realiza pe comanda si poate evoca acel aer minimalist prin lipsa manerelor sau acele suprafete lucioase. Puteti chiar opta pentru incorporarea electrocasnicelor, alegand de pilda masina de spalat vase sau cuptorul din gama Smeg-Franke, care se va dovedi a fi o solutie convenabila pentru o bucatarie moderna.

In cea ce priveste corpurile de iluminat, pentru un stil modern, puteti opta pentru niste lustre sau spoturi, in schimb pentru un stil mai somptuos de decor, candelabrele elegante trebuie sa fie prima alegere.

Pentru pardoseala, recomandarea designerilor este parchetul stratificat din lemn masiv, indiferent de stilul de design interior pentru care se opteaza. Daca mergeti pe aceasta varianta, veti avea o podea care va rezista ani in sir, datorita calitatii materialelor.

Elemente specifice stilului clasic

Tapetul, simplu sau tipărit, ajută la îmbunătățirea imaginilor și a altor piese decorative: candelabre, cristale, porțelan, argint, busturi, aranjamente florale, lămpi, oglinzi, portrete, cărți, natură moartă și tapițerie. O astfel de măreție necesită spații largi. Prin urmare, amestecul cu alte stiluri este o alternativă adecvată la apartamentele actuale, care tind să aibă suprafețe mici.

Contrariul clasicului este stilul contemporan, care urmează tendințele actuale, adică însoțește timpul său. Acest aspect a apărut în secolul al XX-lea, încercând să scape interioarele de podoabe excesive și să acorde prioritate relației dintre estetică și funcție. Elementele tehnologice și artistice sunt echilibrate, valorificând conceptul de design îndrăzneț și funcțional.

Formele geometrice, liniile și elementele neutre predomină în mobilierul care are piese spațioase și, de obicei, jos sau aproape de podea.

Suprafețele adoptă materiale netede precum sticlă, ciment ars, oțel inoxidabil, piatră lustruită și lemn – deschis sau întunecat. Țesăturile sunt ușoare și atrăgătoare pentru confort.

Culorile, texturile și tapetele sunt neutre, iar contrastul se datorează detaliilor decorului: covoare, jaluzele, perne și obiecte în culori vibrante. Iluminatul joacă un rol important în crearea de nuanțe și, mai ales, în îmbunătățirea funcționalității spațiului. 

Elemente sunt importante în stilul modern

Este imposibil să nu te îndrăgostești de o bucătărie într-un stil modern și contemporan, care amestecă materiale și nuanțe neutre. Se folosesc de regulă, dulapuri și rafturi albe, dar și un banc de lucru din lemn ce poate servi ca bază pentru a împărți bucătăria de living.

Culorile pereților sunt deschise, combinate cu tavanele albe. Iar pentru un living în acest stil nu este necesar să existe multe elemente colorate pentru a crea un decor elegant și fermecător.

Source