In ajutor, specialistii vin cu cateva sfaturi despre cele mai importante criterii ce merita luate in considerare atunci cand cumperi un butoi pentru vin.

Trece-le in revista si asigura-te ca nu vei face achizitia, pana nu bifezi toate aspectele ce vor determina buna pastrare a vinului pe termen de 6 – 7 luni, inainte de a fi mutat in sticle. Nu uita: calitatea bauturii este strans influentata de instrumentele pe care le folosesti, inclusiv butoaie, in timpul productiei.

 

Materialul folosit in fabricarea butoiului

Fermentarea sucului de struguri este direct influentata de calitatea materialului in care il vei depozita. Poti sa optezi pentru una dintre cele mai populare variante: butoiul din lemn, damingeana din sticla, butoiul din inox sau butoiul din plastic de natura alimentara. Chiar daca varianta traditionala este cea a recipientului confectionat din stejar sau din gorun, risti sa alterezi gustul vinului, daca nu vei cumpara o varianta premium, cu un pret crescut. Daca esti in cautarea unui pret accesibil, nu iti recomandam sa optezi pentru lemn. Vei risca sa impregnezi bauturii un gust alterat. In schimb, o varianta mult mai buna este plasticul. Primul loc in top il au aceste recipiente foarte usor de intretinut, de curatat si de utilizat.

Capacitatea maxima a butoiului

Pentru uz casnic, te vei descurca – fara probleme – cu butoaiele de 150 L, 200 – 260 L, 360 L, 400 L sau chiar 500 L. Opteaza pentru dimensiunea si capacitatea maxima a recipientului in functie de planurile de productie pe termen lung. Specialistii iti recomanda sa cumperi mai multe butoaie de dimensiuni mai mici, in detrimentul butoaielor mari, atunci cand vorbim despre vinul preparat in gospodarii. Nu uita: poti face o investitie pe termen lung. Recipientele pe care le cumperi acum se vor putea folosi si in anii urmatori, de aceea este bine sa gandesti investitia intr-un orizont de timp indelungat. Avantajul direct este ca vei economisi. Profita de ofertele din acest an si fa-ti stocul complet de butoaie. Preturile sunt de partea ta!

 

Perioada de utilizare

In butoaiele din plastic alimentar, se recomanda stocarea vinului pe o perioada de 6 – 7 luni. Din momentul achizitiei insa, le vei putea utiliza si pana la 10 ani, respectand indicatiile de intretinere primite de la producator. Recipientele din inox si din sticla au o mai mare durata de viata, dar vin la pachet si cu un cost de achizitie mai crescut. Nu uita ca dupa 10 ani modelele de butoaie disponibile in piata se vor actualiza, vor aparea variante upgradate, care tin pasul cu noile tehnologii. Asadar, recipientele de plastic pot fi cea mai buna solutie pe care o ai la dispozitie, adaptata la un buget mediu, si la un orizont de timp suficient de lung. Ia in calcul si acest aspect atunci cand vrei sa cumperi cel mai bun model de butoi pentru vin.

Pretul si garantia oferita de producator la fiecare butoi de vin cumparat

Prinde cele mai avantajoase reduceri de la Regalfermierul.ro si comanda online un butoi pentru vin de maxima calitate. Primesti automat 10 ani de garantie si te bucuri de livrarea rapida, in maxim 3 zile de la comanda.

Regalfermierul.ro este un magazin de top, care vine in intampinarea ta cu cele mai bune preturi din piata. Aici gasesti atat folii de mulcire, afla de pe Tasta de ce sa le alegi, cat si fungicide, plase pentru umbrire si alte produse din aceasta arie de activitate.

Date de contact:

Tel: 0769 493 825 / 0336 802 328

E-mail: [email protected]

Source