Evita materialele sintetice
Un aspect foarte important de care ar trebui sa tii cont in primul rand este sa achizitionezi doar imbracaminte pentru copii din textile naturale. Mai ales in primele luni de viata, pielea unui copil este deosebit de sensibila, iar imunitatea acestuia este inca fragila. Asadar, evita hainele pentru copii din materiale sintetice, precum poliesterul sau elastanul, care pot provoca un disconfort micutului prin iritatii si alergii. In plus, materialele sintetice sunt mult mai greu de spalat si au o durata de viata destul de mica.
Fara indoiala, optiunea ideala in ceea ce priveste materialul hainelor pentru copii este bumbacul organic, acesta neprovocand alergii si fiind bland cu pielea delicata a copiilor. Nu in ultimul rand, bumbacul organic este un material usor de spalat si de intretinut.
Citeste cu atentie indicatiile de curatare de pe etichetele hainutelor
Pentru a prelungi durata de viata a hainelor pentru copii, este important sa tinem cont de indicatiile de ingrijire pe care producatorii le mentioneaza pe etichetele acestora. Inainte de a le spala, citeste cu atentie aceste indicatii, in special cele cu privire la temperatura apei si cele care mentioneaza daca produsul poate fi spalat la masina. De asemenea, in cazul in care produsul are etichete autocolante, nu uita sa le indepartezi, altfel acestea se pot topi daca speli la temperaturi ridicate si pot forma o crusta care il pot jena si zgaria pe prichindelul tau.
Hainele pentru copii trebuie spalate inainte de prima purtare
Atunci cand achizitionezi haine pentru copii, este indicat sa le speli inainte ca micutul sa le poarte pentru prima data. Astfel, vei indeparta microparticulele de praf care s-au depus pe hainute cat timp au stat pe rafturi sau in depozit, acestea putand declansa micutului alergii sau dificultati de respiratie.
Hainele adultilor trebuie spalate separat de cele ale copiilor
Nu uita sa separi hainele pentru copii de cele ale adultilor pentru a preveni o posibila contaminare a acestora cu diversi agenti patogeni care pot fi prea puternici pentru sistemul imunitar al celor mici.
Spalat de mana sau la masina?
Cand vine vorba de acest subiect, pararile sunt impartite. Unii parinti recomanda ca hainele bebelusilor, in special ale nou-nascutilor, sa fie spalate pentru inceput de mana. Dupa cateva saptamani, acestea pot fi spalate si la masina, la temperaturi cuprinse intre 30 si 40 de grade Celsius.
Foloseste un detergent hipoalergenic
Tinand cont ca pielea micutilor este sensibila si predispusa la alergii sau iritatii, este indicat sa folosesti un detergent bio, hipoalergenic, special pentru copii. Pentru un plus de siguranta, poti clati de doua ori hainutele, asigurandu-te astfel ca nu au mai ramas urme de detergent pe haine.