Daca esti in cautarea unei modalitati mai usoare de a-ti lumina zambetul  pentru totdeauna, poti alege fatete dentare care pot fi o alegere excelenta pentru tine. Fatetele sunt in mare parte rezistente la pete, astfel incat, nu trebuie sa-ti faci griji cu privire la decolorare.

Cu fatete dentare rezolvi probleme cosmetice minore

Dintii usor strambi  pot fi tratati cu aparat dentar sau alte tratamente ortodontice, insa conform stomatologiei, aceste probleme se pot rezolva uneori si cu fatete. Fatetele sunt atasate de suprafetele frontale ale dintilor si, desi nu isi schimba pozitia, odata aplicate, ele camufleaza probleme ortodontice minore.

Este posibil ca dintii tai naturali sa fie in continuare strambi, dar nimeni nu va sti, in afara de tine si de medicul dentist. Cu toate acestea, este de asemenea important de mentionat ca fatetele nu pot inlocui intotdeauna tratamentul ortodontic.

Inlocuirea smaltului dentar deteriorat

Smaltul este puternic dar nu este indestructibil. Smaltul dintilor tai poate fi uzat de periajul excesiv sau distrus de alimente si bauturi foarte acide. Acidul din stomac asociat cu arsuri frecvente la stomac poate deteriora, de asemenea, smaltul dintilor.

Acest lucru poate fi o ingrijorare, deoarece smaltul pierdut nu creste din nou, dar din fericire, se poate inlocui. Potrivit Academiei Americane de Stomatologie Cosmetica, fatetele dentare sunt un tratament excelent pentru dintii cu uzura sau eroziune a smaltului,  fiind in acelasi timp  placute din punct de vedere estetic.

Fatetele dentare ceramice sunt deosebit de durabile datorita ceramicii moderne si a legaturilor adezive foarte durabile. Multi pacienti poarta fatete chiar si mai mult de 15 ani. Igiena orala atenta   poate prelungi si mai mult durata de viata a fatetelor dentare de inalta calitate. Evita sa musti ceva deosebit de tare, pentru a evita deteriorarea fatetelor.

Pentru ca fatetele dentare sa continue sa straluceasca in viitor si sa te faca fericit, sa mananci sau sa saruti, ar trebui sa ai grija de igiena orala. Daca respecti toate regulile de conduita, poti privi in viitor fara probleme si iti poti prezenta zambetul stralucitor.

Cum se face un tratament cu fatete dentare?

Dintii si cavitatea bucala sunt examinate cu atentie de catre medicul dentist in prealabil. Mai intai, el foloseste instrumente speciale pentru a masura miscarile de alunecare ale maxilarului si forta care actioneaza asupra partilor individuale ale maxilarului.

Pentru a obtine o impresie detaliata a pozitiei dintilor, medicul stomatolog ia o amprenta. Pentru a face acest lucru, pacientul musca o bucata de ceara, de exemplu. Medicul stomatolog foloseste aceasta amprenta pentru a realiza un gips, dupa care fatetele sunt realizate manual intr-un laborator dentar.

Cu fatetele conventionale, medicul dentist pregateste dintii deteriorati inainte de a-i lipi: pentru a face acest lucru, indeparteaza aproximativ 0,5 milimetri de suprafata dintelui cu un instrument abraziv special. De asemenea, rotunjeste marginile posibile, astfel incat sa nu fie posibila ranirea cavitatii bucale sau ruperea materialului ceramic ulterior.

Pentru acest pre-tratament, pacientului i se administreaza o injectie pentru anestezie locala. Pentru a atasa fatetele dentare, medicul dentist usuca cu atentie suprafata dintelui si curata suprafata adeziva. Apoi lipeste fatetele pe dinti folosind o tehnica speciala de lipire (tehnica adeziva).

Source