Vă invităm la o discuție literară în baza volumului care va fi găzduită de Librăria Cărturești Iași, luni, 8 mai 2023, de la ora 18:30. Participă alături de autoare, Emanuela Ilie și Alexandra Olteanu.

„Mă bucură nespus revederea cu cititorii ieșeni pe care îi invit la întâlnirea cu trăirile, visurile și (dez)iluziile personajelor din prozele mele, incluse în antologia ”Povești misterioase cu femei și alte vietăți”, așa cum respiră ele în realitatea ficțională românească a unei societăți în continuă tranziție și metamorfoză. Vă aștept cu drag și cu emoție!”, Ioana Drăgan

DESPRE VOLUM
Povești misterioase cu femei și alte vietăți”, de Ioana Drăga,n este un volum de Proză scurtă în registru realist, povestire și microroman, trei specii care poartă amprenta unei scriitoare valoroase și o viziune distinctă asupra societății românești de la începutul mileniului nostru. Prefața volumului este semnată de Catrinel Popa.

„Realismul prozatoarei ține de naturalețea perceperii concretului vieții de toate zilele, cu oameni comuni, cărora li se întâmplă lucruri nu tocmai comune, și de un excepțional simț auditiv, amintind prin această însușire de Velea și Marin Preda, dintre precursorii apropiați.” Gabriel Dimisianu, România literară

DESPRE AUTOARE
Ioana Drăgan (n. 1969), scriitor și jurnalist, doctor în filologie, este o prozatoare apreciată și autoarea unor volume de portrete literare și studii despre romanul popular. A debutat cu volumul de proză Vietăți și femei (1997), Premiul Uniunii Scriitorilor din România, urmat de Poveștile Monei (1999) și de romanele Mafalda (2009), Premiul Asociației Scriitorilor din București, și Gripa. O poveste de Crăciun (2021).

DESPRE Colecția „Biblioteca de proză contemporană”
Colecția „Biblioteca de proză contemporană” face parte din portofoliul Editurii Litera și este coordonată de scriitoarea Doina Ruști. În momentul de față, colecția însumează un număr important de prozatori din toate generațiile, autori de roman în mare parte, unii dintre ei debutanți. „Biblioteca de proză contemporană”  acordă atenție debuturilor și prozei cu o perspectivă epică nouă, pentru a întregi peisajul cărții românești cu viziuni narative inedite.

Source