Următoarea adversară a Stelei este ACSM Politehnica Iași, o formație mult mai solidă față de sezonul trecut. Acest lucru o arată și locul în clasament după 4 etape, locul 3 cu 10 puncte.

Moldovenii sunt cotați la 3,5 milioane de euro, în timp ce steliștii sunt evaluați de către transfermarkt la 3.29 milioane de euro.

Bugetul celor de la Iași este mai mare față de sezoanele trecute, „Consiliului Local al Municipiului Iași a decis să aloce clubului de fotbal suma de 9,76 milioane de lei, ceea ce înseamnă undeva la aproximativ două milioane de euro. Bugetul este unul destul de mare, dacă ar fi să ținem cont de nivelul financiar actual din fotbalul românesc.” ”Consiliul Local a aprobat cu 17 voturi pentru și 5 abțineri bugetul convenit de noi în Comisia pentru Tineret și Sport„.

În această vară moldovenii au adus 20 de fotbaliști: Gabriel Vașvari (mijlocaș central, Sepsi), Răzvan Tincu (fundaș central, Sepsi), David Ciubăncan (atacant, Șoimii Lipova), Alexandru Dohotariu (portar, Sporting Juniorul Vaslui, împrumut), Ștefan Ștefanovici (fundaș stânga, Sporting Juniorul Vaslui, împrumut), Octavian Cracea (mijlocaș central, Sporting Juniorul Vaslui, împrumut), Viorel Lică (fundaș central, Petrolul Ploiești), Anton Karachanakov (mijlocaș stânga bulgar, Pirin Blagoevgrad), Pawel Tomczyk (atacant polonez, CS Mioveni), Mădălin Martac (fundaș dreapta, Chindia Târgoviște), Torino Hunte (mijlocaș lateral olandez, Den Bosch), Denis Ciaun (fundaș stânga, Știința Miroslava), Alexandru Anton (mijlocaș dreapta, CSM Ceahlăul Piatra Neamț), Julian Augusto Marchioni (mijlocaș central argentinian, Panserraikos), Alin Fică (mijlocaș central, CFR Cluj, împrumut), Antonio Dumitru (mijlocaș dreapta, CS Hunedoara), Darius Vasile Deac (atacant, Universitatea Cluj), Enrichi Finica (fundaș stânga, Rapid, împrumut), Denis Andrei Bujor (mijlocaș dreapta, Farul Constanța, împrumut) și Paul Fosu Mensah (fundaș, Helmond Sport), conform liga 2.ro.

Cei mai interesanți fotbaliști ai oaspeților:
Gabriel Vașvari este un mijlocaș, de 1.86 cm, de 80 kg, picior drept, cu 356 de apariții la nivelul primelor 2 ligi și 66 de goluri. Poziția lui preferată este mijlocaș central la închidere. A evoluat la echipe precum Sepsi, ACS Poli Timișoara și FC Botoșani. Acesta are 360 de minute în acest sezon și 2 goluri. Este cotat la 150.000 de euro, conform transfermarkt.
Anton Karachankov este un mijlocaș de bandă, bulgar, de 30 de ani, 175 cm și 67 de kg. La nivelul primelor 2 ligi are 216 apariții și 43 de goluri. Lovește mingea cu ambele picioare. Poziția preferată este de aripă stângă. A fost internațional de tineret al Bugariei la toate categoriile de vârstă. A evoluat la echipe precum: CSKA Sofia, Baltika, Slavia Sofia, Cracovia, Beroe, Botev Plovdiv. În acest sezon, are 60 de minute și niciun gol.
Pawel Tomczyk este un atacant polonez, de 24 ani, 185 cm înălțime, 86 de kilograme și de picior drept. În acest sezon, are 175 de minute și 2 goluri. La nivelul primelor 2 ligi din Polonia are 107 apariții și 24 de goluri. Este cotat la 100.000 de euro.
Răzvan Tincu este un fundaș central, de 35 de ani, 184 cm, 80 kg și de picior drept. La nivelul primei ligi are 270 de apariții și 17 goluri. A jucat la echipe precum Botoșani, Politehnica Iași (pe când era în prima ligă) și Sepsi. De asemenea, a mai evoluat în sezonul 2018-2019 la Doxa, echipă din prima ligă cipriotă cu 29 de apariții.
Torino Hunte este un mijlocaș ofensiv, cu origini olandeze și surinameze. Are 31 de ani, 184 cm înălțime, 73 de kilograme și de picior drept. A evoluat la FC Eindhoven, Almere City, VVV Venlo în ligile inferioare din Olanda. Raportul lui este de un gol la 10 meciuri. În acest sezon, are 259 de minute jucate. Este cotat la 200.000 de euro.
Marius Mădălin Martac este un fundaș dreapta, de 171 cm, 69 kg cu meciuri la Corona Brașov, Universitatea Cluj și Chindia Târgoviște. Între sezoanele 2015-2020 a avut 200 de apariții la dâmbovițeni. Este un fotbalist cotat la 150.000 de euro.
Mykhaylo Plokhotniuk este un fotbalist ucrainean pe care steliștii îl știu destul de bine deoarece, în meciul direct din sezonul trecut, el a fost cel care a marcat golul ieșenilor. În acest sezon, are 165 de minute și niciun gol, iar în sezonul trecut în 9 apariții a marcat 3 goluri. El trebuie sa țină locul celui mai prolifc atacant al ieșenilor din sezonul trecut, Sekou Camara, revenit din împrumut la FC Botoșani.
Tobias Knoflach este portarul titular al echipei cu 360 de minute din tot atâtea posibile. Este un austriac, de doar 183 cm înălțime, 81 kg, de picior drept, de 28 de ani care vine de la AS Sambenedettese, o echipă din Seria D (este cotată la 1,7 milioane de euro). Ca fotbalist este format la satelitul celor de la Rapid Viena. În 5 ani la Rapid Viena a jucat de 31 de ori la prima echipă.
Shayon Harrison este un atacant englez, care, în ultima etapă, a jucat 21 de minute și a marcat două goluri. Este un fotbalist cu multe partide în ligile a 3-a și a 4-a din Anglia. În 103 meciuri a marcat 23 de goluri. Nu cred că suntem subiectivi când spunem că liga a 3-a din Anglia este clar mai puternică decât liga a doua din România.


POLITEHNICA IAŞI 2–1 CONCORDIA CHIAJNA
Shayon Harrison 71′, 90′ / Adrian Cierpka 87′Poli Iași: Knoflach – Martac, V. Lică, Tincu, Finica – Vașvari (cpt.), Marchioni (Plokhotnyuk 88′) – Al. Anton (Bujor 69′), A. Roman, Hunte (Fr. Cristea 61′) – Tomczyk (Harrison 69′)
Rezerve neutilizate: Brînză – Ștefanovici, Fl. Plămadă, Ciaun, Ant. Dumitru
Antrenor: Claudiu Niculescu
CSC DUMBRĂVIȚA 0–3 STEAUA
Ștefan Pacionel 13′, Dragoș Gheorghe 32′, Stephan Drăghici 88′
CSC Dumbrăvița: Trifon – Bura-Koț (Ad. Ungureanu 70′), Zurbagiu (cpt.), C. Toma – Grancea (Curea 46′), Andr. Olaru (Grigoriu 46′), I. Tănase, Martinov, Ghinescu – L. Bodri (T. Bodri 46′), P. Simon (Dav. Popa 46′)
Rezerve neutilizate: Mikloș – Tismonar, Bain, PașcalăuAntrenor: Cosmin Stan
Eliminați: Răzvan Ghinescu 28′ (cumul de cartonașe galbene), Toma Bodri 68′ (cumul de cartonașe galbene)
Steaua: Dincă – St. Drăghici, Walace, Al. Sabău, Corbu (Al. Sima 72′) – Ad. Popa (Bodișteanu 64′), Șt. Pacionel, Balgiu, Dr. Gheorghe (Enceanu 56′) – A. Trică (Chunchukov 64′), Chipirliu (cpt.)(Em. Pacionel 72′)
Rezerve neutilizate: H. Iancu – Calestru, D. Oroian, Gugu
Antrenor: Daniel Oprița

Steaua a fost mai bună, însă adversarul a jucat fără cap, iar această victorie nu ar trebui sa ne entuziasmeze prea tare, însă este o gură de oxigen pentru a ne apropia de podium.
Punctele culminante ale meciului au fost parada lui Dincă la 1-0 și eliminarea lui Răzvan Ghinescu, atunci când s-a văzut că era un meci special pentru dumbrăvițeni.
Steaua, după 45 de minute, a avut 6 ocazii și 2 șuturi pe poartă, în timp ce gazdele au avut 4 ocazii și 3 șuturi pe poartă. La finalul meciului, statistica a fost clar favorabilă Stelei cu 15 ocazii și 7 șuturi pe poartă, în timp ce Dumbrăvița a avut doar o ocazie în plus față de prima repriză, probabil și din cauza dublei eliminări.
Sperăm ca paradele lui Dincă să îi crească moralul tânărului nostru portar și, dacă va crește, să rămână la Steaua în prima ligă. Ștefan Pacionel are cam un șut extrem de bun la 2 meciuri. De multe ori a avut ghinion ca șuturile de la distanță să treacă razant pe la bara portarului. Sperăm ca munca acestuia să fie un exemplu și pentru fratele mai mic.
Revenirea lui Drăghici este un mare plus și ne bucurăm că este din ce în ce mai în formă, el fiind unul dintre cei mai bine cotați fotbaliști aduși sezonul trecut.
Steaua nu arată bine, însă arată din ce în ce mai puțin rău. Este de înțeles pe undeva lipsa de motivație, mai ales ca la 2-0 și 2 oameni în plus urmează la doar 4 zile distanță partidă cu mult mai puternică formație moldoveană, ACSM Iași.

Conform liga2.roun meci într-o echipă plină de jucători aduși din Arad și cu un sponsor important din orașul de pe Mureș, CCA a delegat un arbitru tocmai din…Arad, care nu a avut de parcurs un drum prea lung până la meci. Astfel că nu a uitat cartonașele galbene acasă și le-a folosit din plin, de multe ori prea ușor, manieră de arbitraj despre care în lumea cavalerilor cu fluier se spune că este a celor care nu se simt stăpâni pe ei la un meci. Căci, chiar și formată din mult sub 100 de persoane, galeria Stelei poate speria, dacă are pe cine.În cazul eliminărilor însă, deciziile au fost corecte. Cu avertisment deja luat, în minutul 28, Ghinescu a intrat tare la Adi Popa și a văzut cartonașul roșu.
După joc, publicul l-a huiduit din plin pe arbitru. În corul nemulțumiților era și primarul Dumbrăviței, Horia Bogarin, mai mult determinat să huiduie de cei din jurul lui, căci nu este neapărat un expert al fotbalului.
La final, edilul se plimba și pe la vestiare, probabil pentru a le ridica moralul jucătorilor.În schimb, pe străzile din jur, închise înainte de meci, jandarmii evacuau galeria Stelei. Chiar șeful IJJ Timiș, Nicolae Slev, lăsase sacoul de comandant și s-a îmbrăcat în ținuta de misiune, semn că jandarmii au avut estimări că se putea întâmpla ceva urât. Au raportat însă misiune încheiată cu succes, spre deosebire de echipa gazdă.”

Etapa a V-a: Steaua – Poli Iaşi
? Vineri, 2 septembrie 2022, de la ora 16:30
? Stadionul Steaua
? Meciul va fi transmis de Digi Sport, Orange Sport, Prima Sport.
? Biletele se pot achiziționa de pe site-ul entertix.ro; în format fizic, biletele se găsesc în librăriile Cărturești și rețeaua de hypermarketuri Carrefour.
De la casieria stadionului, biletele se pot achiziționa după următorul program:
• Miercuri 8:00 – 15:00
• Joi 12:00 – 19:00
• Vineri 10:00 – 16:30

Source