Pentru ca aceste sarcini sa fie indeplinite intr-o maniera convenabila pentru utilizator, cositoarea motorizata dispune de cateva componente importante. Motorul, demarorul, tijele de transmisie sau cablurile prin care se faciliteaza accesul la curent electric sunt printre ele. Insa un rol cel putin la fel de important il joaca acea piesa care actioneaza direct asupra obiectelor aflate in vizorul utilizatorului. Este vorba despre discul de motocoasa. Iata cand se recomanda schimbarea acestuia, conform specialistilor!

Cand trebuie sa inlocuiesti un disc motocoasa?

Fiecare model de motocoasa are particularitati specifice, precum tipul de combustibil de care are nevoie pentru a putea functiona, tensiunea de alimentare sau dimensiunile discului. Atunci cand vine vorba despre discul de motocoasa, acesta trebuie tratat cu deosebita grija, deoarece de eficienta lui depinde cea a intregului utilaj. Discul trebuie sa fie mereu curat si ascutit, pentru a putea sa taie rapid si cu precizie iarba si crengile.

Daca esti utilizatorul unui echipament din aceasta categorie, cu siguranta trebuie sa te astepti ca discul sa trebuiasca sa fie inlocuit, dupa o perioada. Este important de subliniat ca specialistii nu pot oferi un raspuns clar cu privire la termenul inlocuirii. Iar explicatia lor este una foarte clara. Componenta de taiere a unei motocoase trebuie inlocuita doar atunci cand ea nu mai poate fi ascutita. Iata ce poate influenta momentul schimbarii!

Uzura – motivul pentru care nu se poate stabili cu exactitate momentul in care trebuie schimbat discul consta in faptul ca acesta este direct influentat de nivelul de uzura. Piesa se inlocuieste doar atunci cand devine ineficienta, ca urmare a utilizarilor intense sau repetate.

Nivelul de uzura este influentat de tipul suprafetelor care sunt taiate cu ajutorul masinii de cosit, dar si de masurile de intretinere care sunt sau nu luate de catre utilizator. Un disc de motocoasa poate sa fie utilizat in conditii bune chiar si cativa ani, daca echipamentul nu este folosit in mod intensiv, pe suprafete dure.

Intretinerea – piesa care taie iarba sau crengile trebuie sa fie ascutita si unsa cu ulei, inaintea fiecarei utilizari. Un disc tocit este unul care nu va taia bine suprafetele, astfel ca ascutirea dintilor trebuie sa fie efectuata ori de cate ori este necesar. Daca dintii sunt prea tociti si nu mai pot fi ascutiti, este momentul sa apelezi la un disc nou.

Calitatea piesei – la fel ca in cazul tuturor componentelor de acest fel, exista variante calitative si alternative mai putin performante. Pentru orice utilizator, este esential sa aleaga versiuni de disc motocoasa compatibile cu modelul de masina de cosit pe care il detine, dar si aflate la un nivel de calitate ridicat.

Pe GeneralMotor.ro ai posibilitatea de a alege discuri compatibile cu o gama foarte variata de modele de masini de cosit. Acestea sunt produse din materiale solide, sunt usor de intretinut si pot fi folosite la intensitate ridicata pe o perioada lunga de timp. Investeste in solutii de calitate si usureaza-ti sarcinile din gospodarie!

Source