Unul dintre principalii furnizori de soluții inovatoare de plăți digitale este Odero, brand al liderului FinTech din Turcia – Token Financial Technologies, care a introdus în piața din România sisteme de plată inteligente. Aceste sisteme au la bază cele mai noi tehnologii financiare și se concentrează pe nevoile comercianților de îmbunătățire a proceselor de plată și a performanței.

Fiind introdusă în circuit încă din anii ’90, această tehnologie s-a răspândit abia în ultimii ani, odată cu dezvoltarea internetului de mare viteză și a telefoanelor mobile. Astăzi, efectuarea plăților contactless prin intermediul smartphone-urilor și al portofelelor digitale, precum Apple Pay sau Google Wallet, este una dintre cele mai utilizate metode de plată.

Noile tehnologii permit consumatorului să efectueze tranzacții rapid și eficient. În ciuda faptului că plățile contactless sunt încă limitate din unele puncte de vedere, cum ar fi limita sumei ce poate fi tranzacționată, acestea continuă să evolueze și să se extindă la nivel global, aducând cu sine avantaje semnificative pentru companii și consumatori deopotrivă.

Prin reducerea timpului de așteptare pentru efectuarea plăților și eficientizarea întregului proces de plată, companiile pot oferi o experiență mai plăcută consumatorilor. Fiind o variantă mult mai rapidă și mai convenabilă, clienții au parte de un proces simplificat și eficient, ceea ce ajută la creșterea satisfacției acestora.

Pe lângă avantajele evidente ale plăților mai rapide și mai comode, tehnologia smartPOS oferă și o siguranță mai mare a tranzacțiilor, reducând riscul de fraude și al furtului de date personale și financiare.

Acest lucru este posibil datorită utilizării a mai multor măsuri de securitate, cum ar fi criptarea datelor, care protejează informațiile personale și financiare atât ale utilizatorilor, cât și ale comercianților, astfel încât nu pot fi interceptate de hackeri sau alte persoane neautorizate.

Un alt beneficiu major al smartPOS-urilor este integrarea acestora cu alte platforme interne sau aplicații de gestionare a afacerii, cum ar fi înregistrarea comenzilor, monitorizarea stocurilor și a personalului sau conectarea la imprimante fiscale. Totodată, aceste noi tehnologii furnizează date analitice importante ce pot fi folosite pentru dezvoltarea afacerii.

Prin reducerea timpului de așteptare, creșterea securității tranzacțiilor și îmbunătățirea experienței generale, cumpărăturile și plățile devin mai ușoare, mai sigure și mai plăcute.

În ceea ce privește impactul pe care l-a avut dezvoltarea tehnologiei de plată contactless, acesta este unul pozitiv, dând oportunitatea companiilor din FinTech, cum ar fi brandul Odero, să conceapă soluții inovatoare și eficiente care satisfac nevoile consumatorilor moderni.

Beneficiile acestor soluții nu se adresează doar consumatorilor, ci și comercianților, creând oportunități multiple de dezvoltare a afacerilor din orice sector de activitate.

Previziunile pentru viitor din acest sector arată o evoluție continuă a acestei tehnologii financiare, speculând apariția unor noi inovații,cum ar fi plățile prin autentificare biometrică (recunoașterea facială sau scanarea irisului).

Source