Acelasi lucru este valabil si pentru copii. Chiar si atingerea trecatoare a obiectelor din lemn evoca sentimente placute. Nu e de mirare ca in zilele noastre, cand magazinele sunt pline de jucarii din plastic care se misca, stralucesc si scot diverse zgomote, jucariile din lemn  inca nu se demodeaza si se bucura de o popularitate neclintita, iar lemnul este un atu de dorit in randul consumatorilor constienti.

Parintii si bunicii nostri s-au jucat cu ele. Si acum generatiile urmatoare sunt la fel de dornice sa se joace cu ele. Prin urmare, este important sa lasi copiii sa invete cat mai curand adevarata magie a materiilor prime naturale. De aceea, verifica beneficii pentru care merita sa le oferi micutilor tai jucarii din lemn!

Care sunt beneficiile jucariilor din lemn?

● Un sentiment de libertate in dezvoltarea imaginatiei

Jucariile din lemn sunt adesea mai putin detaliate decat jucariile din plastic si alte materiale. De exemplu, blocurile clasice din lemn se disting printr-o forma simpla si necomplicata, in comparatie cu blocurile din plastic. Copilul este mobilizat pentru a completa istoria structurii si a vedea detaliile imaginare, lipsa. Astazi pe piata, pe langa blocurile clasice din lemn, poti gasi si blocuri din lemn cu forme neregulate precum pietricelele, care stimuleaza si mai mult gandirea creativa a copilului.

Citeste si: Sfaturi pentru alegerea jucariilor pentru copii

● Dezvoltarea abilitatilor motorii fine

Prinderea, purtarea, intoarcerea jucariilor din lemn, precum si aranjarea sau manipularea acestora este un exercitiu excelent de dexteritate a mainilor si degetelor, adica dezvoltarea abilitatilor motorii fine. Greutatea naturala a obiectelor din lemn, care la inceput sunt mai greu de tinut in mana, este de asemenea importanta. Sprijinirea dezvoltarii motricitatii fine la copii este extrem de importanta pentru a pregati copilul, de exemplu, sa manance independent sau sa invete sa scrie. Acele jucarii din lemn interactive, precum puzzle-urile din lemn, labirinturile, pescuitul cu lanseta magnetica stimuleaza minunat abilitatile motorii mici si imbunatatesc capacitatea deja dobandita de a coordona ochiul si mana.

● Siguranta

Jocul cu obiecte din lemn este sigur pentru copii, cu conditia ca jucariile sa fie bine finisate, adaptate varstei si  stadiului lor de dezvoltare . Pentru a le proteja au fost folosite uleiuri netoxice sau vopsele alimentare, astfel incat efectul sa fie prietenos cu pielea copilului si cu mediul inconjurator. In plus, incearca sa selectezi producatori de jucarii care se aprovizioneaza cu lemn intr-un mod durabil. Jucariile din lemn nu contin substante chimice periculoase pentru sanatatea copiilor, cum ar fi BPA, PVC sau ftalati, care se adauga unor materiale plastice pentru a le face mai flexibile si mai moi. Contactul cu ele poate provoca dezvoltarea de alergii, leziuni hepatice si renale si chiar cancer.

● Invatarea relatiilor spatiale ale obiectelor

In cazul jucariilor din lemn, adultii nu sunt limitati de nimic altceva decat de imaginatia lor. Datorita jucariilor din lemn, copii mici pot fi invatati despre relatiile spatiale. Copiii mici invata apoi conceptele care definesc pozitia obiectelor in spatiu – deasupra, dedesubt, in fata sau in spate. Ei incep sa distinga diferentele de marime, culoare sau forma a obiectelor, pentru a compara in timp lucrurile din imprejurimi si apoi a le descrie.

Source