Un numar tot mai mare de adulti au descoperit importanta aparatului dentar si unul dintre cele mai cautate este aparat dentar Spark, care vine cu  numeroase avantaje si este foarte usor de purtat. De ce este important ca adultii sa aiba dintii drepti si ce impact are o dentitie stramba asupra organismului in general?

Avand dintii drepti, impactul este mai mic in cazul unor accidente

Fiecare persoana este predispusa la accidente. Un exemplu de accident poate fi caderea cu fata de ciment sau de un alt obiect dur.  Persoanele cu dinti strambi si supraaglomerati pot avea numerosi dinti proeminenti.

Citeste si: Ce trebuie sa stii despre aparatul dentar Spark?

In caz de accident, oricare dintre dintii proeminenti din fata poate fi usor afectat sau chiar rupt. Pentru sportivi, aparatoarele speciale de gura nu pot face prea mult pentru a atenua impactul. Acest lucru se datoreaza faptului ca este dificil sa se potriveasca corect echipamentul peste dintii nealiniati.

Sunt economisiti bani pe termen lung

Deoarece dintii strambi sunt mai predispusi la probleme dentare in comparatie cu dintii drepti, o persoana cu dintii strambi ajunge sa faca mai multe vizite la cabinetul medicului dentist, ceea ce se traduce prin costuri mari pe termen lung in ceea ce priveste tratamentul stomatologic.

Este imbunatatita calitatea vietii

Nu este un soc faptul ca majoritatea oamenilor care cauta proceduri de indreptare a dintilor o fac pentru a-si imbunatati zambetul si aspectul. Aspectul dezordonat al dintilor poate afecta dramatic persoana si ii poate pune in pericol stima de sine. Lipsa stimei de sine poate duce la retragerea persoanelor din angajamentele sociale si, de asemenea, are un impact negativ asupra performantei la locul de munca.

Acesti factori tind sa duca la stres si depresie, care afecteaza calitatea vietii. Se stie ca zambetul este terapeutic si are numeroase beneficii sociale. Zambetele ajuta o persoana sa para prietenoasa si fericita. Daca o persoana are un zambet stralucitor, este cel mai probabil sa zambeasca mai mult.

Prin urmare, tot mai multe persoane cauta acum solutii pentru indreptarea dintilor, iar aparatele dentare reprezinta o solutie foarte accesibila atat pentru adulti cat si pentru copii.

Source