optimizare seo

Probabil ca ai auzit de termenul “optimizare SEO” de sute de ori. Stiai, insa, ca si continutul video contribuie la rezultate pozitive ale optimizarii, crescand imens numarul de vizitatori pe un website? Tinand cont de faptul ca, in prezent, continutul video este printre cele mai importante forme de content marketing, este deosebit de avantajos pentru orice business sa investeasca intr-o strategie de optimizare SEO cu accentul pe video.

Ce inseamna optimizare SEO? Pe scurt, SEO este o practica de marketing, care pune accentul pe cresterea vizibilitatii in paginile cu rezultate ale motoarelor de cautare. Cu cat site-ul tau este mai vizibil, cu atat mai multe persoane il vor accesa si vor achizitiona produsele sau serviciile pe care le oferi sau vor consuma continutul livrat. Pe o piata supraaglomerata, optimizarea SEO pusa la dispozitie de o agentie de top, asa cum este www.iagency.ro, este una dintre cele mai bune metode de a creste vizibilitatea unui business.

Daca esti deja familiarizat cu aceste cunostinte, probabil ca ai implementat pana acum o strategie SEO sau ai apelat la o agentie de marketing online care ti-a oferit aceste servicii. Prin urmare, iata cateva sfaturi care pun accentul pe componenta video a optimizarii SEO si pe avantajele aduse de aceasta strategie.

Algoritmii Google prioritizeaza din ce in ce mai mult website-urile care dispun de continut video. Cea mai mare parte a unei experiente online incepe cu folosirea unui motor de cautare, astfel ca iti vei dori ca website-ul sa fie afisat in prima pagina cu rezultate. Mai mult, primele trei rezultate “castiga” peste jumatate din click-uri, acesta fiind targetul prioritar. Cum te ajuta video-ul in acest context? Iata trei factori de care sa tii cont:

1. Cresterea CTR-ului

CTR, sau click-through-rate, este un indicator al succesului unei pagini sau campanii de marketing, masurand procentul dintre utilizatorii care acceseaza o pagina si cei care dau click pe un link. Includerea unui videoclip pe o pagina a website-ului creste dramatic acest procent. Spre exemplu, un articol despre ultimele tendinte in moda va converti mai bine daca livreaza si continut vizual. Un videoclip starneste interesul, determina vizitatorii sa isi doreasca sa afle mai multe si poate chiar sa cumpere.

2. Scaderea bounce rate-ului

Bounce rate-ul defineste numarul de utilizatori care parasesc un website fara a vizuliza alte pagini si fara a da click pe linkuri. In medie, persoanele petrec de doua ori mai mult timp pe o pagina cu continut video.

3. Crearea backlink-urilor de calitate

Backlink-ul reprezinta un link al site-ului tau, postat pe un alt website. Cu cat creste calitatea continutului, cu atat va creste si probabilitatea ca alti utilizatori sa dea share la website sau sa includa video-ul tau in propriile site-uri sau bloguri.

Inainte de a incepe procesul de optimizare SEO pentru video content, este important sa te pregatesti temeinic. Va trebui sa pui la punct o strategie SEO, o productie video de calitate, un plan de executie si sa ai timp pentru a urmari si analiza rezultatele obtinute. Nu uita nici de detaliile tehnice.

Upload-ul unui video pe YouTube sau pe Vimeo este doar inceputul. Va trebui ca acesta sa fie bine optimizat din punct de vedere SEO, pentru ca motoarele de cautare sa il clasifice si sa il prioritizeze. De aceea, iti recomandam sa faci apel la un specialist sau o agentie cu experienta in optimizarea SEO, pentru ca rezultatele obtinute sa se numere printre cele mai bune!

Source