Cei mai mulți dintre noi ne refugiem în dormitor după o zi tensionată și încărcată, dormitorul devenind astfel refugiul nostru. Aici ne relaxăm, ne eliberăm de stresul acumulat, aici citim o carte bună înainte de culcare și tot aici ne odihnim pentru a putea aborda o altă zi cu mai mult optimism și vitalitate. Dormitorul trebuie să fie astfel cât mai relaxant, confortabil și odihnitor cu putință.

Nu necesită multe piese de mobilier, ba chiar designerii ne atenționează să punem accentul pe simplitate și pe o amenajare cât mai aerisită, care să contribuie la un somn bun. Patul este piesa principală a dormitorului, iar un pat de dimensiuni generoase oferă o senzație incredibilă de confort pe care un pat mic sau o canapea extensibilă nu le pot oferi.

Pat tapițat – eleganță și confort pentru un dormitor modern

Cele mai multe persoane optează pentru un pat tapițat pentru a obține astfel o amenajare modernă, primitoare și confortabilă. În plus, un pat tapițat se pretează multor stiluri de amenajare, inclusiv celui modern, clasic, scandinav sau chiar industrial ori japandi. 

Un pat tapițat de mari dimensiuni este ideal pentru cupluri, deoarece asigură suficient spațiu pentru ca partenerii să se întindă și să doarmă cât mai confortabil. La achiziționarea unui pat, este necesar să luați în considerare dimensiunea dormitorului și, bineînțeles, dacă veți dormi singur sau alături de partenerul de viață.

Unde este recomandat să amplasați un pat tapițat în dormitor?

Dacă doriți să beneficiați de o cameră mai aerisită, cu o bună circulație și să îmbunătățiți estetica dormitorului, ar trebui, de asemenea, să acordați o atenție deosebită amplasării patului în raport cu celelalte piese de mobilier. Majoritatea persoanelor amplasează dulapul de haine în linie paralelă cu patul, asigurându-se că există suficient spațiu între dulap și pat. Pentru a economisi spațiu, optați pentru un dulap dormitor cu uși glisante și cu oglinzi, care au rolul de a reflecta lumina și de a oferi iluzia unui dormitor de dimensiuni mai mari. În mod ideal, patul se va amplasa în linie paralelă cu ușa și, dacă dispuneți de suficient spațiu, puteți așeza la picioarele patului o banchetă sau două otomane.

Ce diferență există între paturile queen și king size?

Foarte multe persoane confundă paturile queen cu cele king size. Un pat queen size este mare, însă un pat king size dispune de dimensiuni și mai generoase. Dacă sunteți o persoană singură care își dorește un plus de confort în dormitor, atunci puteți opta pentru un pat queen size. Chiar și un cuplu poate să încapă într-un pat queen size, dar libertatea de a vă întinde va fi ușor compromisă. Prin urmare, dacă dispuneți de un dormitor spațios și doriți să beneficiați de libertate de mișcare în timpul somnului, atunci ar trebui să optați pentru un pat king size pe care cu greu îl veți părăsi dimineața.

Source