Momentul zero, în anul 2008, anul în care a avut loc criza financiară mondială iar din acest punct a început să se creeze o piață importantă pentru Instituțiile Financiare Nebancare, astfel din ce în ce mai mulți români au început să apeleze la aceste tipuri de credit. Când vine vorba de băncile tradiționale, procesul este mult mai greoi, este nevoie de o multitudine de acte la dosar, garanții și tot așa. În cazul IFN-urilor, împrumutul poate fi accesat în câteva ore, fără a fi nevoie să mergem la bancă sau să prezentăm o multitudine de acte. În plus, creditorii online oferă rate de dobândă 0.00 Lei în perioada contractuală.

În rândurile ce urmează vă voi prezenta principalele motive pentru care din ce în ce mai mulți români preferă împrumuturile online atunci cand au nevoie de o sumă nu tocmai mare de bani.

  1. Mediul online.

Având în vedere situația pandemică din ultimul an, tindem să ne formăm un automatism din a nu ieși din casă decât dacă este cu adevărat nevoie de asta. Cu toții suntem conectați prin intermediul mediului online, iar dacă acesta ne oferă posibilitatea să ne gestionăm mult mai bine bugetul, de ce să nu folosim asta în avantajul nostru? Un aspect foarte important despre împrumuturile online este acela că, întreg procesul de creditare este exlusiv online. Nu va fi nevoie să vă deplasați de nenumărate ori la bancă ori să stați la cozi interminabile. Este bine să luăm în considerare contextul pandemic în care ne aflăm și să încercăm să limităm pe cât posibil orice expunere dacă aceasta nu este întemeiată.

  • Documentația minimă.   

E bine de punctat faptul că întreaga documentație necesară se trasmite exclusiv online. Instituțiile Financiare Nebancare vă pun la dispoziție toată documentația necesară precum și asistență pe tot parcursul completării acesteia, procesul fiind unul de 5-10 minute. Importanța valorizării timpului face de cele mai multe ori diferența, aici întâlnim un proces extrem de bine structurat pe când la băncile tradiționale există un program anume în care vă puteți prezenta, o multitudine de formulare, garanții, co-debitori, etc.

  • Rapiditatea.

Sunt multe situațiile în care o persoană apelează la un astfel de credit pentru ca nu întârzia cu plata chiriei sau a facturilor. Instituțiile Financiare Nebancare au înteles asta și au grăbit procesul de creditare în așa fel încât, nu numai că aplicarea pentru credit dureaza 5-10 minute, cât și virarea împrumutului în cont durează undeva la câteva ore.  Cu toate aceste avantaje, există totuși niște condiții pe care trebuie să le îndeplinim pentru a putea primi împrumutul, și anume; vârsta minimă 18 ani, un cont bancar cu o sumă minimă lunară în acesta ( suma variază de la un IFN la altul ), un număr de telefon și o adresă de email.

Așadar, putem întelege cu ușurință de ce aceste tipuri de împrumut devin din ce în ce mai populare, rapiditatea cât și condițiile de aprobare ale acestora sunt un detaliu importand atunci când cineva își dorește un împrumut pe termen scurt sau mediu.

Source