Când iei decizia să îți construiești o locuință, trebuie să te documentezi foarte bine în legătură cu ce ai de făcut, despre ce fel de materiale trebuie să alegi și să afli care este cea mai bună structură în funcție de zona în care locuiești. Toți acești factori contribuie la crearea locuinței perfecte, pentru tine și familia ta.
Pentru a te simți acasă, trebuie în primul rând să te simți în siguranță. Iar pentru acest lucru trebuie să fii sigur că ai ales cele mai bune materiale, cei mai buni constructori și cele mai bune utilaje.
Partea administrativă – ce documente sunt necesare pentru a-ți ridica o casă?
Bineînțeles că partea administrativă este primul aspect de care trebuie să te ocupi. Pentru a-ți ridica o casă, trebuie să dispui de un teren, care să fie întăbulat în așa fel încât să permită construcția pe acesta. Apoi, ai nevoie de o autorizație de construcție, care se eliberează de către primăria din localitatea în care se află terenul și care îți permite să ridici o locuință pe terenul respectiv.
Înainte de a începe construcția, este necesară efectuarea studiilor de fezabilitate pentru a vedea ce fel de construcție suportă terenul și la ce adâncime este pânza freatică. Toți acești pași trebuie urmați îndeaproape pentru ca locuința ta să poată fi recunoscută în spațiul public. Pe lângă actele acestea legate de administrația locală, trebuie să ai și un proiect de casă realizat de către un arhitect.
Construcția casei
Construcția casei se realizează începând cu baza, mai exact cu fundația. Aceasta trebuie să fie foarte rezistentă și făcută după standardele indicate de arhitect. Alege o firmă specializată care să dispună de cele mai bune scule constructii și de cele mai bune cunoștințe în domeniu, astfel încât să fii sigur că lucrarea se face la standardele dorite. Dacă aceștia aleg niște utilaje cu motor honda atunci poți fii convins că pregătirea terenului și realizarea fundației vor și de cea mai bună calitate.
Urmează apoi ridicarea casei. Aceasta se face în funcție de materialele pe care le alegi, cărămidă sau lemn. O importanță deosebită în această etapă o are izolația. Aceasta are rolul de a proteja locuința și de a ajuta la păstrarea unui confort termic sporit în orice sezon. Acoperișul se alege în funcție de structura casei. Acesta trebuie să aibă o greutate în așa fel încât să fie ușor suportată de către construcție. Un acoperiș greu se poate prăbuși dacă nu se respectă sugestiile oferite de către arhitect.
Atunci când construiești o casă, asigură-te că urmezi pașii menționați anterior pentru a economisi timp și pentru a te asigura că locuința ta este realizată de către cei mai buni specialiști împreună cu cele mai bune utilaje.