Este un ritual prin care fiecare părinte trebuie să treacă în cele din urmă: prima dată când copilul dvs. se îmbolnăvește. Dar doar pentru că bolile sunt o inevitabile, asta nu face ca faptul că vă vedeți copilul bolnav să fie mai ușor.

 

Acest lucru poate fi valabil mai ales în cazul gripei, unde febra este adesea ridicată, iar congestia poate afecta capacitatea copilului dvs. de a respira fără batista bebelușului. Iar atunci când copilul dvs. mic nu vă poate comunica în mod eficient cum se simte, vă poate părea imposibil să știți cum să îl ajutați cel mai bine.

 

De asemenea, este posibil să vă întrebați când ar trebui să apelați la furnizorul lor de servicii medicale. În cele ce urmează, experții vă împărtășesc câteva dintre cele mai bune practici pentru a trata gripa copilului dumneavoastră și pentru a-l menține confortabil.

Este vorba de gripă sau de altceva?

Nu este întotdeauna ușor să faceți diferența între gripă și o răceală sau un alt virus. Simptomele sunt adesea similare. Iar o răceală care poate fi eliminată acasă poate uneori să doboare un copil la fel de ușor ca și gripa.

 

Dar, având în vedere că specialiștii raportează că copiii de 5 ani și mai mici prezintă un risc mai mare de a dezvolta complicații periculoase legate de gripă, poate fi important să știți când un copil are gripă față de o simplă răceală care poate fi tratată cu batista bebelușului.

emag batista bebe
Batista Bebelusului

 

De obicei, răcelile apar treptat, iar simptomele gripei apar rapid, ceea ce înseamnă că copilul dumneavoastră va părea mai bolnav dacă are gripă. De asemenea, gripa are simptome distincte față de răceală, cum ar fi dureri musculare, frisoane și amețeli.

 

Ambele boli tind să atingă vârful în aceeași perioadă a anului (între toamnă și iarnă), iar odată cu revenirea copiilor la școlarizarea în persoană, expunerea lor la germenii răcelii și gripei va este din nou în creștere.

Simptomele principale ale gripei

Există și alte modalități de a face diferența, dincolo de simpla evoluție a simptomelor. Dacă este vorba de o răceală, copilul dumneavoastră mic se poate simți ceva mai rău decât de obicei. O răceală se prezintă de obicei cu o febră slabă, o tuse care se agravează noaptea și un nas care curge care poate fi rezolvat cu batista bebelușului sau un aparat cu aerosoli.

 

Între timp, gripa poate fi adesea distinsă printr-o temperatură ridicată bruscă care persistă în ciuda medicamentelor care reduc febra; un copil care se simte mult mai obosit decât de obicei, care doarme mai mult și se implică în mai puține activități; și o durere în gât, tuse uscată, nas care curge și vărsături sau diaree.

 

Academia Americană de Pediatrie (AAP) adaugă că, atunci când un copil are gripă, acesta are de obicei o febră bruscă de 38 grade Celsius sau mai mult, având în același timp dureri de cap, dureri de corp și frisoane.

Remedii la domiciliu pentru gripă

În cele mai multe cazuri, gripa poate fi tratată la domiciliu. Părinții trebuie să monitorizeze evoluția copilului lor și să se asigure că acesta este hidratat și bine odihnit. Gripa poate provoca o varietate de simptome și efecte, de la ușoare la severe. Acesta este motivul pentru care părinții trebuie să se asigure de tratamentul potrivit pentru copilul lor mic.

 

În ceea ce privește tratamentul la domiciliu, acesta poate include să se odihnească mult, să bea multe lichide și să folosească un umidificator sau batista bebelușului pentru a ajuta la respirație, mai ales in afectiunile de sezon.

 

Medicamentele fără prescripție medicală pot fi folosite pentru a ajuta la tratarea simptomelor. Cu toate acestea, specialiștii au avertizat împotriva aspirinei. Nu-i dați copilului dumneavoastră aspirină din cauza riscului ridicat de a face sindromul Reye.

 

Alte remedii la domiciliu pe care ei le-au recomandat (în afară de lichide și vapori calzi) includ o linguriță de miere pentru copiii de peste un an. În ceea ce privește mierea, cercetătorii au descoperit că aceasta poate fi de fapt mai eficientă și mai puțin potențial dăunătoare decât alte metode de tratament pentru infecțiile tractului respirator superior. Mierea nu ar trebui să fie niciodată administrată copiilor mai mici de un an din cauza riscului de botulism.

 

Asigurați-vă întotdeauna că vă consultați cu furnizorul de servicii medicale al copilului dumneavoastră înainte de a testa orice remediu sau supliment acasă.

Source