Cu copiii în mașină 

Este bine cunoscut faptul că cei mici nu au răbdare cu distanța de parcurs, indiferent de destinația pe care o ai în plan. Totodată, poate fi obositor pentru șofer, dar și pentru ei, care vor în permanență să fie activi. Privitul pe geam nu este de fiecare dată un îndemn bun, mai ales că se pot plictisi repede. 

Așadar, ai în vedere câteva activități pentru ei. Cum mergi cu mașina și ai mai puține restricții de bagaje, față de tren sau avion, copiii își pot lua cu ei câteva jucării sau jocuri preferate. În funcție de vârsta lor, le poți da voie pe telefon sau tabletă, respectiv pot citi o carte captivantă. Din când în când, mai poți cânta cu ei sau discuta diverse lucruri. Dacă nu ai tu idei, probabil îți vor da ei suficiente.

Totodată, trebuie să faci opriri scurte pe drum, la cel mult două ore de condus, pentru a se dezmorți un pic de la statul pe banchetă. 

Cu siguranță, cel mai liniștit moment pentru părinți este când copiii au adormit un pic sau sunt concentrați pe alte lucruri.  

Cheltuiește inteligent pe drum și la destinație

În benzinării, prețurile produselor de orice fel sunt mai mari. Cel mai bine te asiguri că cei mici au gustări la pachet, câteva dulciuri și lichidele lor preferate. Desigur, le mai poți face câte o poftă și dintr-o benzinărie sau magazin de pe drum, dar nu trebuie să devină o obișnuință. 

La destinație, nu-ți forța bugetul mai mult decât este necesar, deoarece abia după vacanță vei resimți cu adevărat șocul cheltuielilor efectuate. Folosește la cumpărături, în diferite magazine, și bonuri de masă sau cardul cu tichete cadou pe care angajatorul tău ți-l poate oferi drept recompensă. Acesta se poate utiliza, rapid și sigur, la o rețea mare de magazine partenere dezvoltată la nivelul întregii țări. În acest mod, mai protejezi un pic veniturile de pe cardul de debit. Psihologic, chiar poate conta. 

Mai poți renunța la unele mese costisitoare de la restaurant, cum ar fi cina, dacă locul de cazare este echipat cu bucătărie și spațiu de servit masa. Gătiți împreună sau luați mâncarea preferată la pachet. În plus, poate ar fi bine să rezervi o cazare cu mic dejun inclus.  

Activitățile care implică educație, cunoaștere și distracție pentru cei mici, cum ar fi muzeele sau parcurile de aventură, nu ar trebui omise, dar ia în calcul că te poți plimba gratis prin parcuri publice sau realizând trasee ușoare prin natură. 

Din când în când, mai ales când situația o cere, este important să vorbești cu copiii despre bani. Le poți lua un anumit lucru pe care și-l doresc, dar, uneori, mai poți pune o condiție sau cere un favor. În plus, dacă aceștia dețin o pușculiță, roagă-i să-și folosească banii din ea pentru cheltuielile dorite. Așa vor înțelege și mai bine importanța banilor. 

Ce activități să ai în vedere în vacanță

– vizitează muzee captivante, parcuri tematice sau de aventură, cu trasee adecvate pentru ei;

– plimbă-te prin parcuri publice, grădini zoologice sau botanice; 

– este important să ai în vedere locuri de joacă, fie la unitatea de cazare, fie prin apropiere;

– te poți gândi și la un picnic în natură, unde ei să aibă loc de desfășurare, sau chiar drumeții ușoare.

Prin urmare, o vacanță cu copiii trebuie adaptată în primul rând la nevoile lor, iar dacă aceștia sunt fericiți, atunci și părinții vor fi la fel. Cu atenție la organizare și cheltuieli, veți putea avea împreună o vacanță reușită. 

Source